Atenție, botoșăneni! Se intensifică controalele anti COVID în județ. Vor fi trimiși la înaintare și polițiști în civil

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani anunță intensificarea controalelor în zonele aglomerate, având în vedere creșterea numărului de cazuri Covid 19.

Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, a anunțat că astfel de controale, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, vor fi realizate inclusiv de polițiști în civil. 

Astfel, sunt vizate atât centrele comerciale, piețele, târgurile, zonele aglomerate, mijloacele de transport în comun, precum și instituțiile publice.

În aceste locuri, forțele de ordine împreună cu specialiștii din celelalte instituții cu atribuții de control, vor efectua controale pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile impuse prin lege, în special portul măștii de protecție. De asemenea, vom desfășura activități specifice și vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura de faptul că sunt respectate prevederile legale. Aceste activități vor fi desfășurate și de către polițiști în civil. Scopul lor nu este acela de a aplica sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Vă recomandăm să respectați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți să conștientizeze faptul că respectând aceste reguli, contribuie la protejarea comunității în care trăiesc”, a precizat Delia Nenișcu.

Miercuri au fost raportate la Botoșani nu mai puțin de 30 de cazuri COVID 19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *