Omul de afaceri Constantin Cuciureanu- şase ani de închisoare

Constantin Cuciureanu
Constantin Cuciureanu

Controversatul om de afaceri botoşănean Constantin Cuciureanu a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru înşelăciune, în baza unei hotărâri adoptată, joi, de magistraţii Curţii de Apel Suceava. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani într-un dosar privind afaceri ilegale cu cupoane agricole, în urma cărora statul ar fi prejudiciat cu sume importante de bani.

De altfel, sentinţa judecătorilor suceveni, care poate fi atacată în termen de zece zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, îl obligă pe Cuciureanu să achite şi suma de 420.000 de lei drept despăgubiri civile.

Obligă pe inculpatul Cuciureanu Constantin, să plătească părţii civile Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti, suma de 420.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile, cu dobânda aferentă„, se arată în soluţia instanţei.

Îniţial, Tribunalul Botoşani l-a condamnat pe Cuciureanu la doi ani de închisoare şi l-a obligat la plata unor daune de 126.000 de lei, însă judecătorii suceveni au înăsprit sentinţa.

Constantin Cuciureanu a fost trimis în judecată în calitate de fost asociat la societatea Pro Iris Cristeşti, care, în 2000, a achiziţionat de pe piaţă 42.000 de cupoane agricole pe care le-a decontat în baza unor documente emise ca urmare a unor operaţiuni fictive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *