Construcția complexului comercial de pe Bulevardul Mihai Eminescu din Botoșani, respinsă de Comisia de sistematizare rutieră. Proiectul, contestat și de locatari

Membrii Comisiei de sistematizare a circulației au respins proiectul care presupunea construcția unui hipermarket pe terenul adiacent străzilor Bulevardul Mihai Eminescu și Petru Rareș. Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că este în asentimentul locatarilor din zonă, care au protestat de nenumărate ori, și spune că în acea zonă rezidențială nu trebuie să mai fie ridicat încă un hipermarket, având în vedere că în zonă sunt alte două magazine mari.

Comisia de sistematizare rutieră a respins proiectul, acolo unde se insistă cu o inițiativă care este respinsă și de locuitorii  din zonă, din cauza disconfortului pe care îl poate crea traficul și ținând cont că acea zonă de case nu este potrivită ca să fie construit un supermarket. Sunt în asentimentul lor și în Comisia de sistematizare rutieră a fost respins acest proiect, care presupunea aglomerarea intersecției din Bulevardul Mihai Eminescu și realizarea unei ieșiri secundare în strada Petru Rareș. Cred că în acea zonă rezidențială nu trebuie să mai avem un supermarket, ținând cont că avem deja două supermagazine  care pot aproviziona întreaga populație și chiar pe cei care locuiesc în zonele mai îndepărtate, dar și din cauză faptului că trama stradală nu poate primi traficul suplimentar pe care l-ar genera această construcție, nemaivorbind de aprovizionarea pe care trebuie să o facă firmele de transport și care ar crea un real disconfort. I-am ascultat pe cetățeni și așa o voi face și pe viitor”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei. 

Locatarii din zona Bulevardul Mihai Eminescu, Petru Rareș și Calea Națională au protestat în luna februarie a acestui an, nemulțumiți de construcția complexului comercial de pe Bulevardul Mihai Eminescu, pe un teren al societății comerciale Semnal.

FOTO! Protest în stradă față de construcția unui hipermarket în Botoșani: Suntem asfixiați. O să ne agațe și pe noi prin vitrine prin aceste magazine ale străinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *