FOTO! Protest în stradă față de construcția unui hipermarket în Botoșani: Suntem asfixiați. O să ne agațe și pe noi prin vitrine prin aceste magazine ale străinilor

Locatarii din zona Bulevardul Mihai Eminescu, Petru Rareș și Calea Națională au protestat marți, din nou,  față de un proiect de construcție a unui nou complex comercial pe Bulevardul Mihai Eminescu, pe un teren al societății comerciale Semnal.

De această dată, ei au ieșit în stradă și au protestat chiar pe terenul unde ar urma să fie construit un hipermarket.

Locatarii din zonă sunt nemulțimiți de disconfortul pe care l-ar crea apariția hipermarketului Lidl în zona de case și au cerut în repetate rânduri Primăriei Botoșani să nu autorizeze proiectul, mai ales că acest proiect a mai fost respins de municipalitate. 

Ei spun că zona Bulevardul Mihai Eminescu este o zona traditional-istorica de case cu gradini, spatii verzi fiind considerata „coloana vertebrala” a orasului .

De ce sa  o distrugi sub aspect arhitectural și să deteriorezi sănătatea oamenilor? Ce lege dă acest drept unui singur proprietar, care a cumpărat două case cu gradini și spașii verzi în locația Bulevardul M.Eminescu, de a face modificarea , schimbarea urban-juridica, in detrimentul locuitorilor din zona?  De aproape șapte ani, cetățenii au facut numeroase notificari, proteste, participari la ședințe  la Primăria Botoșani, dar totul este degeaba. Se continuă încălcarea legilor și a dreptului la viață. Cetatenii sunt părăsiți de cei aleși să-i reprezinte in apararea drepturilor lor legale”, a declarat un locatar.

Protestatarii spun că în zonă ar urma să fie construită și o parcare pentru 100 de mașini. 

Va fi o parcare cu 100 mașini, la 3 metri de peretele casei. Plus că vor să schimbe încadrarea în zonă. Aici, din 1953, nu a fost niciodată zonă industrială, au fost numai case”, a mai spus un protestatar.

Oamenii acuză faptul că acum s-au făcut noi proiecte pentru a se schimba Planul Urbanistic Zonal.

Suntem îngroziți și maltratați de autoritățile locale. Culmea, același primar Flutur, același arhitect, aceiași proprietari de la Semnal au construit acest bloc ilegal, fără PUZ, fără consultarea populației, cu racordarea la gaz, apă, totul ilegal. Nu am fost informați atunci. De trei ori li s-au dat negație, vin nemții și ne cumpără terenul. Nu suntem de acord să se schimbe zona. Nu vrem fabrici, nu supermarketuri, că suntem asfixiați. O să ne agațe și pe noi prin vitrine prin aceste magazine ale străinilor. În toată Europa, magazinele sunt la marginea orașelor, nu între case. Dar aici este interes foarte mare”, a declarat Luminița Curtman.

 

8 thoughts on “FOTO! Protest în stradă față de construcția unui hipermarket în Botoșani: Suntem asfixiați. O să ne agațe și pe noi prin vitrine prin aceste magazine ale străinilor

  1. Majoritatea persoanelor care protestează sunt angajați OVISIM. OVISIM se împotrivește mereu dacă e vorba sa se deschidă in oraș un nou LIDL, Kaufland sau Carrefour. Dar când e vorba ca ei să deschidă câte un magazin la fiecare colț de strada, nimeni nu se împotrivește. Sa ne aducem aminte de ultimul magazin deschis in Botoșani de Ovisim, de pe Strada George Enescu nr 2, zona in care mai este un supermarket in apropiere (Profi). Și zona Primăverii este plina de magazine Ovisim. Magazinul Ovisim de lângă UPC este la aproximativ trei minute de mers pe jos, de un alt magazin Ovisim de lângă parcul Curcubeului. La cinci minute de mers cu masina dam de un alt magazin Ovisim pe Primăverii, cel de lângă Novaoptic.
    Imi aduc bine aminte ca in toamna anului trecut când am mers sa imi fac cumpărăturile in magazinul Ovisim, un angajat ( o femeie blonda pe la 40-45 ani) se ținea după mine sa semnez o pentitie dacă sunt mulțumita de serviciile oferite, am semnat petiția. La casa am întrebat de acea petiție iar casiera de acolo, o persoana cu foarte bun simt mi-a povestit ca petiția era contra deschiderii unui nou hipermarket in oraș, nu avea nimic de aface cu serviciile oferite. Am fost mințiți pe fata. Nu știu de ce acest lanț de magazine Ovisim se împotrivește atât de mult deschiderii unor nou supermarketuri sau hipermarketuri in oraș, cât ei in continuare isi extind lanțul de magazine.

    1. Ovisim a deschis magazine in spatii existente deja si nu a perturbat linistea locatarilor din zona si nici nu a distrus mediul ambiant(natura).De ce nu se face o constructie in afara orasului?

    2. Locatarii din zona se împotrivesc modificarii destinației zonei. Nu doresc transformarea zonei in zona industriala. Va dorim dumneavoastră o parcare de 100 de locuri in poarta.

  2. Domnilor cand spagile sunt asa de mari ,credeți il doare caul pe primar de noi?? Credeți că noi contam ca locuitori ai orașului??Acești rapaci vor construi fara nici o reacție de grijă față de semenul nostru!!

  3. Jigodie de unde vii acesti sunt oamenii din zona ! ce ai cu oamenii si cu firmele romanesti a se mai iau impozite in rest ticalosii veniti in colonia noastra nu dau un sfant ne vand otravuri MARILE FIRME FARMACEUTICE FAC EXPERIMENTE PE POPOULATI ROMANIEI! SUNTETI DEMENTI AM AJUNS RAU TARE SI CAND VAD UN ROMAN BOLNAV CA ENTEVORBITORU …

  4. Daca nu vom fi uniti ne sufoca si vor construi pe orice,crisme, terase supermarketuri,.ALARMA LIVADA IPSER=TERASE ,,,,,,CINE A PLATIT NOUL PUZ =FLUTUR, ARHITECT,+CARACATITA DIN PRIMARIE.BANII NOSTRI???????.CUM POT AFIRMA CA NU ESTE TRAFIC INTENS??????POLITIA DOARME????

  5. Nu se poate ca acesti locatari sa fie ignorati! Nu s-au prezentat toti …dar o vor face la Primarie! Domnilor care doriti sa fiti alesi …respectati doleantele locuitorilor din zona,exista locuri la marginea orasului unde sa faceti Megamarketuri!

  6. Se stie de mafia dintre future si mafia spatiilior si terenurilor in care jidanii fac acte false cu cei de la arhive si se trezesc prprietari peste oras? securitatea stie dar apara interesele lor ?? nu cred

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *