Vremea se răcește semnificativ. Prognoza meteo pe două săptămâni

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 21 septembrie-4 octombrie. Potrivit ANM, în Moldova vremea va fi caldă până în jurul datei de 26 septembrie, chiar călduroasă în sudul regiunii, cu o medie regională a valorilor maxime cuprinsă între 26 și 29 de grade. După această dată este prognozată o răcire semnificativă, astfel la finalul lunii septembrie, se vor atinge maxime în jur de 18 grade. În primele zile din octombrie temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, spre o medie de 20…22 de grade. Valorile minime de temperatură vor fi în
jur de 10 grade în primele zile, însă ulterior vor fi mai ridicate, iar la finalul primei săptămâni, media acestora va atinge 14…15 grade, cu mult peste regimul multianual. În a doua săptămână scăderea de temperatură se va resimți și în regimul nocturn, astfel media regională a minimelor va ajunge la 9…10 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 26 – 29 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *