CJSU Botoșani a decis! Ce trebuie să știe botoșănenii care merg la vot pe 27 septembrie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a hotărât măsurile care vor fi respectate la alegerile locale din 27 septembrie. Astfel, atât candidații, cât și alegătorii, dar și toți cei implicați în procesul electoral vor trebui să poarte mască de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Toți participanții vor trebui să păstreze distanța de cel puțin un metru între ei, dezinfecția periodică după intrarea în contact cu alte perscoane, dar și a secțiilor de votare. De asemenea, primarii trebuie să pună afișe cu regulile de protecție individuală, igienă etc, și să se asigure că sunt circuite separate de intrare și ieșire în sediul secției de votare și în afara acesteia.
În localul de vot nu vor fi mai mult de 15 persoane în același timp, din care nu mai mult de cinci alegători.

Alegătorii vor trebui să își dea jos masca pentru puțin timp, în scopul identificării, dar păstrând distanța de 1,5 m față de operatorul de calculator și membrii biroului electoral al secției de votare, iar după identificare își va pune masca la loc, acoperind nasul și gura. Votanții își vor aplica singuri, după vot, timbrul autocolant ori stampila cu mentiunea VOTAT.

Atenție! Dacă o persoană refuză să poarte masca de protecție nu va fi lăsată să intre în secția de votare pe data de 27 septembrie, când au loc alegerile locale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *