Un bărbat din Botoșani și-a falsificat o diplomă pentru a se angaja. Decizia definitivă luată de judecători împotriva sa

Un bărbat din Botoșani și-a falsificat o diplomă de absolvire a facultății pentru a se angaja la Zona Metropolitană Botoșani. Este vorba de Sorin Călin Mihalache, care a devenit, în 2014, consilier juridic la Zona Metropolitană după ce a modificat o diplomă de licență eliberată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Actul a fost emis pe numele unei alte persoane, însă Sorin Călin Mihalache l-a falsificat spunând că el este titularul diplomei.

Angajații Primăriei Botoșani au descoperit neregulile, sesizând organele de urmărire penală. Falsul consilier juridic a fost trimis în judecată pentru înşelăciunea, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. 

Magistrații Curții de Apel Suceava l-au condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare. Astfel, judecătorii suceveni i-au dat o pedeapsă mai mare, inițial acesta fiind condamnat de Judecătoria Botoșani la  patru luni și zece zile de închisoare cu suspendare. Bărbatul va trebui să execute 80 de zile de muncă în folosul comunității.

De asemenea, Diploma de licență falsificată i-a fost anulată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com