FOTO & VIDEO Campania „Inimi pentru inimi”, demarată de Corina Dănuță și PPU- SL, ia amploare. Bolnavii vin și din alte județe pentru a fi consultați la Botoșani de medicul Cristian Gabriel

Numărul persoanelor cu probleme cardiace, care vor să beneficieze de consultație gratuită la medicul Cristian Gabriel, venit special de la București, la invitația Corinei Dănuță și a PPU-SL, este în creștere. De campania „Inimi pentru Inimi” s-a auzit inclusiv în județele vecine, iar oamenii care au nevoie urgentă de consultație vin la Botoșani special pentru a se lăsa pe mâna renumitului medic. 

Doamna Dănuță a propus într-un cerc mai larg un program care să presupună acordarea de servicii medicale gratuite pentru oamenii cu posibilități mai reduse. Întâmplarea a făcut ca o dată cu epidemia asta, când posibilitățile persoanelor respective de a se adresa unui spital sau unui serviciu medical specializat a scăzut foarte mult, ne-a adus în situația, după trecerea perioadei de stare  urgență să putem face lucrurile acestea, în sensul că le oferim celor cu posibilități mai limitate accesul la un serviciu medical specializat, cât de cât competent sper eu și de aceea am încercat să conving și pe alții să facă ceea ce fac eu, respectiv o dată sau de două ori pe lună măcar”, a precizat medicul Cristian Gabriel.

Potrivit acestuia, a ajuns la o vârstă la care își permite să facă astfel de acțiuni pro-bono și, „așa cum unii fac donații la biserică sau se duc la casele de copii, eu să fac o altfel de ofertă de ajutor pentru cei care au posibilități mai reduse”.

Adresabilitatea este foarte mare, dar mai mult de 15-20 de persoane într-o zi nu pot fi consultate de doctorul Gabriel și atunci reprezentanții clinicii MedicalTex triază cazurile.

Corina Dănuță, inițiatoarea acestei acțiuni desfășurată cu sprijinul PPU- SL, susține că această campanie va continua chiar și după terminarea campaniei electorale.

„Am fost accesați de persoane, am făcut, cât am reușit, o selecție a pacienților cronici, la care era necesar un control”, spune Dănuță.
Programările se fac zilnic, la sediul clinicii “ Medical Tex “ situat în Bulevardul Mihai Eminescu, numărul 64.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *