Premiu consistent în bani din partea Primăriei Botoșani pentru un olimpic, cetățean de onoare a municipiului

Elevul Tudor Darius Cardaș va fi premiat de Primăria Botoșani pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele și concursurile școlare.

Inițiativa privind premierea olimpicului, elev la Colegiul Național ”A.T.laurian”, vine din partea viceprimarului Cosmin Andrei și consilierului local Daniela Vicol Trișcă.

Premiul va fi unul consistent, de 2.000 lei, și va fi oferit tânărului și pentru promovarea imaginii municipiului Botoșani în afara țării, dat fiind faptul că și în acest an, pe perioada pandemiei, elevul a oținut medalie de bronz la un Cyberspace Matemathical Competition, mențiune de onoare la concursul Romanian Masters of Mathematics București și tot o mențiune de onoare la concursul Funcțional Equations Online Olympiad-online. Toate concursurile au fost online.

Tinerii merituoși sunt demni de apreciere. Învățământul și sprijinirea celor cu rezultate deosebite vor primi mereu sprijinul meu pentru că o societate nu poate evolua decât printr-o educație de calitate”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Tudor Cardaș este și cetățean de onoare al municipiului Botoșani. Proiectul privind acordarea premiului în bani va fi suspus spre aprobare în ședința de Consiliu Local din luna august.

Medalie de bronz obținută de elevul Tudor Cardaș la un concurs internațional de matematică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *