Medalie de bronz obținută de elevul Tudor Cardaș la un concurs internațional de matematică

Un elev de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” a obținut o performanță deosebită la un concurs de matematică internațional. Tudor Cardaş a reprezentat România alături de alţi șapte tineri liceeni și a obținut medalie de bronz.

„Cyberspace Mathematical Competition 2020” a alăturat on-line echipele a 75 de ţări, practic loturile ce ar fi participat la Olimpiada Internaţională de Matematică, dacă aceasta nu ar fi fost anulată de pandemie.

Echipa României s-a clasat pe locul 5, ca punctaj total şi pe locul 7, ca medie a punctajelor individuale, fiind întrecută doar de China, Rusia, S.U.A., Korea, Singapore şi Vietnam.

Concursul s-a desfăşurat între 12 şi 14 iulie şi a fost organizat în premieră de „American Mathematics Competitions” (AMC), în parteneriat cu „Art of Problem Solving” (AoPS).

Rezultatele românilor, trei medalii de aur, două de argint şi trei medalii de bronz, sunt cu atât mai mult lăudabile cu cât tinerii nu au beneficiat, ca în alţi ani, de stagii de pregătire coordonate în loturi şi nici de concursuri şi olimpiade organizate în lunile anterioare. Tinerii s-au pregătit singuri şi au demonstrat că România are printre cei mai mari matematicieni din lume.

Tudor Darius Cardaş este elev al Colegiului Naţional „A.T.Laurian” din Botoşani, trece în clasa a XII-a şi a primit anul trecut distincţia de „Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani”, după performanţele reuşite anii trecuţi în competiţii internaţionale cu lotul român de matematică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *