Cosmin Andrei: Botoșănenii merită un primar cinstit, nu unul girat de un Guvern liberal dovedit corupt, care a pus în pericol viața oamenilor

Viceprimarul municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei îi cere public primarului PNL, Cătălin Flutur să le explice botoșănenilor de ce propriul Guvern liberal a fost găsit vinovat de Curtea de Conturi de o serie de ilegalități care au atentat la viața oamenilor. În același timp, Curtea de Conturi a identificat și la Primăria municipiului Botoșani abateri de la legalitate în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

Domnule Flutur vă rog să le spuneți botoșănenilor de ce șeful dumneavoastră de partid, Ludovic Orban și Guvernul pe care îl conduce se fac responsabili de mai multe tipuri de infracțiuni penale, conform raportului făcut public de Curtea de Conturi privind cheltuielile publice în starea de urgență. Au fost identificate tunuri financiare și cheltuieli ilegale, achiziții la măști de protecție la prețuri de 100 de ori mai mari, cu 32 de lei/bucata, subfinanțarea testării populației, expunerea iresponsabilă a personalului medical din prima linie, plăți ilegale în Direcțiile de Sănătate Publică, conduse în marea lor majoritate de rudele miniștrilor sau de colegi de partid care nu au nici o legătură cu epidemiologia. Acestea sunt faptele constatate de Curtea de Conturi, după verificarea modului în care partidul din care faceți parte, PNL a cheltuit banii în starea de urgență. Domnule Flutur cum explicați botoșănenilor plățile făcute ilegal și erorile de aproape 10 milioane de lei descoperite de Curtea de Conturi în gestionarea bugetului municipiului Botoșani. Se pare că nerespectarea legii e o practică liberală atât la nivelul Guvernului, cât și a primăriei Botoșani”, a declarat Cosmin Andrei.

Totalul cheltuielilor destinate combaterii COVID, până la 30 iunie, s-a ridicat la 1 miliard de euro. Din această sumă doar 212 milioane de euro au fost angajamente legale dedicate achizițiilor publice în perioada stării de urgență. Curtea de Conturi a făcut 949 de controale și a constatat 825 de cazuri de abateri, nereguli, erori și ilegalități.

Domnule Flutur, după ce PNL a ajuns la guvernare îi lăudați pe colegii dumneavoastră din Guvern cu domnul Orban în frunte, că vor face autostrăzi și va curge lapte și miere în Botoșani și în toată țara. La 10 luni de guvernare PNL, alimentele s-au scumpit cu 5,5%, fructele cu 24%, serviciile cu 3%, românii au fost amanetați cu împrumuturi de 57 de miliarde de lei pe mai multe generații de domnul Orban și Cîțu. În același timp nu au fost plătite la timp indemnizațiile pentru părinții care au stat acasă cu copii și nici cele pentru șomajul tehnic. Toate aceste date sunt comunicate de Institutul Național de Statistică și de Curtea de Conturi, sunt fapte reale, nu vorbe”, a subliniat Cosmin Andrei.

Incompetență, oportunism politic excesiv, lipsă de expertiză, management deficitar, clientelism și nepotism politic pe scară largă, aroganță și sfidare a legii și a Constituției. Acestea sunt caracteristicile guvernării PNL care a prăbușit economic țara, a lăsat aproape un milion de oameni fără loc de muncă și a făcut din România oaia neagră a Europei în criza COVID.

Sursa: comunicat PSD

One thought on “Cosmin Andrei: Botoșănenii merită un primar cinstit, nu unul girat de un Guvern liberal dovedit corupt, care a pus în pericol viața oamenilor

 1. Primar cinstit ?!
  Ha,ha,ha…
  Si TU esti ala, nu ?!
  Ca nu cred ca faci reclama ALDE. Doar acolo primara poate vorbi de cinste.
  Ultimul cinstit al vostru a fost Nichita de Iasi.
  Ceilalti cinstiti au fost A. Nastase (care ne-a numarat ouale daca ai uitat), L. Dracnea (hamsterul flausat)…
  Scuze. AIA nu erau primari, erau chiar jupanii Romaniei. A unei Romanii aflata in moarte clinica de la atat cinste pisdista.
  Din categoria primari si/sau jupani locali avem R. Mazare, N. Constantinescu, M. Vanghelie, clanul Cosma (suna precum clanul duduianu, nu ?!), Catalin Voicu (soferul lui ne face legile), Mischie, A. Solomon, C.Contac ( bunicul, nu?!), Nicolescu de AG, Cindrea de SB -toate aceste nume si condamnari – plus alte cateva mii de pestisori, din categoria juniori sau necrescuti – sunt publice si … conform pisdeului sunt TOATE condamnari politice.
  Stai linistit ca au si ceilalti – dar aia inca nu vorbesc de funie in casa spanzuratului.
  Asadar, ciocu mic…Mic de tot daca vrei sa repeti celebrul vostru slogan pisdist – PENTRU CA PUTEM, MA, PENTRU CA PUTEM.
  La cata inteligenta avem in Botosani s-ar putea sa-ti iasa.
  Incearca alte vorbe mestesugite gen : meandrele concretului, sinergia faptelor, capitalism de cumetrie … dar treaba cu cinstea pisdista ingroap-o.
  Ingroap-o tare de tot si … lasa-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com