Coronavirusul lovește în două centre de asistență socială din județul Botoșani

Coronavirusul lovește în două centre de asistență socială din județul Botoșani. Este vorba despre două angajate  și o beneficiară din cadrul unităților de asistență medico-socială din Suharău și Mihăileni, care au fost confirmate cu virusul COVID-19.  Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani au declanșat anchete epidemiologice în aceste cazuri. Potrivit acestora, cele două angajate s-au întors din concediu și au fost confirmate cu noul coronavirus înainte de a se întoarce la serviciu. Așadar, acestea nu au intrat în contact cu ceilalți angajați.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a cunoscut o creștere în ultimele 24 de ore în județul Botoșani. 

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, sâmbătă au fost raportate 1.202 cazuri COVID 19, cu cinci cazuri mai multe față de vineri când au fost raportate 1197 de cazuri. Din cei 1202 de botoșăneni infectați, 998 sunt vindecați. De asemenea, în județul Botoșani au fost înregistrate 90 de decese puse pe seama virusului. 

Mesajul emoționant al unui medic din Botoșani după ce un pacient a murit în mâinile sale. „Am plecat toată tura acasă în tacere și cu lacrimi în ochi și cu certitudinea că suntem neputincioși în fața morții”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *