Un tânăr din Botoșani a înjunghiat în gât o persoană, dar a scăpat de închisoare. Decizie surpriză a judecătorilor

Botoșăneanul care, anul trecut, de Crăciun, a înjunghiat în gât un tânăr în zona Casei Tineretului din municipiul Botoșani scapă de închisoare. Ionuț Antoci, de 33 de ani, din municipiul Botosani, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infractiunii de tentativă de omor.

Decizia a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel Suceava și este definitivă. Tânărul botoșănean va avea o perioadă de supraveghere de patru ani, în care nu trebuie să comită nici o infracțiune. 

De asemenea, el va trebui să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Primăria municipiului Botoşani, fie la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Botoşani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani l-au trimis în judecată pe Ionuț Antoci după ce în noaptea de 25 spre 26 decembrie, în timp ce se afla cu mai multi tineri pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botosani (în zona Casei Tineretului) pe fondul unui conflict spontan izbucnit intre acestia, a lovit victima cu un cuțit în zona gâtului, provocandu-i răni.

Un echipaj de politie aflat in serviciul de patrulare, care se afla in zona respectiva, a acordat victimei primul ajutor pana la sosirea echipajului medical.

Victima are 30 ani și este  din comuna Corni. Ea se află internată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

Un tânăr din Botoșani, înjunghiat în gât. Agresiunea a avut loc în zona centrală a municipiului Botoșani

Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Antoci Ionuţ împotriva sentinţei penale nr. 106 din data de 07.07.2020 pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosar nr. 513/40/2020. Desfiinţează în parte sentinţa penală menţionată şi, în rejudecare: Potrivit art. 91 Cod penal rap. la art. 92 alin. 1 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 (trei) ani închisoare la care a fost condamnat inculpatul, sens în care stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani ce se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii conform art. 92 alin. 1 şi 2 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii într-una din următoarele două instituţii publice: Primăria municipiului Botoşani sau Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Botoşani. În baza art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor prev. de art. 96 Cod penal privind cazurile de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, constând în nerespectarea, cu rea credinţă, a măsurilor şi obligaţiilor impuse pe durata termenului de supraveghere, neîndeplinirea obligaţiilor civile sau săvârşirea unei noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, cu consecinţa revocării suspendării sub supraveghere şi executării în întregime a pedepsei închisorii în conformitate cu art. 96 alin. 1 şi 4 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art. 422 Cod procedură penala raportat la art. 72 Cod penal, deduce în continuare perioada măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat de la data de 07.07.2020 (data pronunţării sentinţei penale apelate) până la data pronunţării prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penala, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05.08.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *