Fonduri de la Guvern pentru mai multe localități din județul Botoșani afectate de inundații

Județul Botoșani a primit o nouă tranșă de bani pentru mai multe unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale din luna iulie.

Este vorba de suma de 1.677 mii lei alocată pentru orașul Ștefănești și comunele Cristinești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Mihăileni, Pomârla și Suharău și care cuprinde refacerea de drumuri sătești, comunale și de exploatare, de poduri și podețe.

Valoarea estimativă a pagubelor produse în intervalul 3-5 iulie s-a constituit într-un proiect de hotărâre de Guvern pe care l-am transmis autorităților centrale de îndată ce comisiile înființate prin ordin de prefect au finalizat evaluările în teren. Pe lângă cele 30 de unități administrative-teritoriale care au primit sumele necesare refacerii infrastructurii rutiere, încă șapte au primit fondurile necesare efectuării lucrărilor de refacere a infrastructurii locale”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

În urma evaluării pagubelor au fost afectate:  28,2 km de drum sătesc,  4,9 km de drum de exploatare,  3 km de drum comunal, un pod și două podețe.

În prima etapă, 30 de unități administrativ teritoriale au primit fonduri. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *