Dramatic! Un tânăr din Botoșani a renunțat la școală pentru ca banii de navetă să îi folosească pentru tratamentul mamei sale

Un tânăr de 17 ani, din județul Botoșani, a renunțat la școală pentru ca banii de navetă să îi folosească pentru tratamentul mamei sale, grav bolnavă. Doina Barariu, mama a patru copilași, are 51 de ani și locuiește în satul Arborea, comuna George Enescu.

Acum 5 ani, a primit un diagnostic crunt-leucemie mieloida cronica cu imonodeficiente specificate- o boala necruțătoare cu care se luptă zi de zi să trăiască pentru cei 3 baieti de 13, 10 si 17 ani si fata ei de 19 ani pe care ii iubeste ca pe o icoană sfânta. Doina nu are părinți sau un sprijin pe care sa bazeze atunci când are nevoie. Ea face totul singura, fiind vaduva si are grija de căsuță dintr-o pensie de boala de 747 lei si alocația copiilor.

„În căsuță lor modestă era o curățenie exemplara si o grădină muncita pe care puțini o au în zilele noastre cu toate ca-i este rau si vomita in unele zile”, spune Simona Elena, polițista de frontieră din Botoșani, care se implică în mai multe cazuri sociale în Botoșani.

A fost găsit un donator
din Elveția, un transplant madular pe care organismul l-a acceptat. Aceasta a mai primit ajutor de la oameni si a cumpărat o sobita, a facut unele imbunatatiri in căsuță care erau necesare.

Gabriel Miron, băiatul cel mare al femeii,  cel mai silitor elev a Liceului Sendriceni din Dorohoi, a renunțat la scoala in clasa a 9-a deoarece nu-si mai permitea naveta de 250 ron.  A renunțat din dragoste pentru tratamentul mamei si sora lui ca sa poata continua scoala sacrificandu-se pe el in acea perioada grea. Acum munceste la o familie in afara tarii, a continuat studiile cu ajutorul primăriței Toma Grădinaru Angela si isi sprijină familia asa cum poate de la distanta. Vrea ca mama lui sa continue drumurile la Iași și București pentru tratament si sora lui scoala.
Problemele lui Doina nu se opresc aici.

Am aflat recent ca pe data de 16 iunie 2020 Doina nu avea banii necesari sa plece la Spitalul Fundeni București pentru reînnoire noi celule albe de la donator si investigatii medicale. Cu 2 zile inainte sa plece,  i-am trecut pragul cu alimente pentru copilași si bănuți de drum pentru București. Mare i-a fost bucuria lui Doina si nu înceta sa-mi mulțumească spunandu-mi ca asa ea are șanse să trăiască pentru copilași. Cu lacrimi în ochi imi spunea ca nu-și mai permite drumurile costisitoare si nu se mai descurca singura.I-am promis ca o voi ajuta in continuare si o voi susține până la capăt, ocupandu-ma si de copilași”, spune Simona Elena.

Doina are nevoie de bănuți deoarece pe data de 14 august 2020, are o nouă programare la Spitalul Fundeni pentru reînnoire celule albe si are nevoie de noi ca sa trăiască pentru copilași.

Impreuna o putem ajuta pe Doina cu orice donatie in contul ei deschis la BRD.

RO55BRDE070SV43776080700 BARARU DOINA Cod BIC BRDEROBUXXX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *