FOTO Simona, polițista din Botoșani care a ridicat în 14 zile două case pentru sărmani, are în continuare nevoie de sprijin. Cum puteți ajuta

Simona Elena Suhan, polițista de frontieră din Botoșani, care aleargă în timpul liber de la o familie nevoiașă la alta pentru a le ajuta, a reușit, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, să ridice două căsuțe pentru sărmani, în comuna Havârna.

Le-a ridicat de la zero, în 14 zile, dar mai are nevoie de materiale de construcții pentru interior, uși și geamuri.
 

Acum, mai mult ca niciodata am nevoie de ajutorul d-voastra, al tuturor, sa pot duce la bun sfârșit ceea ce am început prin acest proiect”, spune Simona.

În căsuța dărăpănată, un tată bolnav de cancer la prostata, Ioan Raileanu, își creștea cei patru copii într-o casă în care ploua, lipsiți de bani, dar înconjurați de iubire si speranță. Căsuța modestă nu le aparține, au fost primiți în ea acum 6 ani din mila domnului Ghiță Andrianu. Mama copiilor, Simona Toma, a murit și ea în februarie 2020, după o lungă suferință și bătălie cu cancerul. Cu toții trăiesc dintr- un ajutor social de 142 de lei, a lui Ghiță, Ioan Raileanu a lucrat pe vremea în care era sănătos, însă fără carte de muncă. Acești copii au uitat de copilărie și zâmbete, mult prea devreme. Deși ei înșiși au nevoie de ajutor, ei sunt cei care își ajută tatăl, spălându-l, îngrijindu-l, făcându-i de mâncare și lui Ioan cât și lui Ghiță.

Simona Elena împreună cu voluntari a recondiționat casa în care Ioan și Ghiță își duc zilele și a făcut curățenie în doar 3 zile, dar nu garanteaza nimeni cât va rezista, și de aceea a luat decizia să ajute mai mult și să le construiască împreună un acoperis deasupra capului: o căsuță pentru Ghiță și Ioan si o camera si o baie pentru copilași, ca să rămână uniți.

Impreuna putem schimba viata nu doar a lui Ghiță sau Ioan ci si celor 4 copilași si 3 nepoți,  Împreună putem schimba destine”, spune Simona.

Ca sa le poată finaliza visul și să poată continua ceea ce a construit prin acest proiect mai trebuie: polistiren de 5= 120 m2;  plasa fibra=320 m2;
coltar plasa= 30 bucati; 300 titluri polistiren, de 10; 25 saci adeziv polistiren; 20 saci mp 75; 3 baxuri de undeuri profile; rigips = 64 mp; vata minerală 64 mp; gresie si faianță pentru 2 bai 2/3 metri si gresie hol 2/3 m. parchet si folie pentru 4 camere; var si amorsa.  Este nevoie totodată de 4 geamuri de dimensiuni: 2 geamuri: 1,20 inaltime si 1 m latime; 1 geam 1,20 înăltime si 1,90 latime; 1 geam 70 înăltime si 75 latime; 1 usa intrare 2,20 înăltime si 1,20 latime;, Plus anexa: usa intrare 2,15 înăltime si 1 m latime, 1 geam 1,20 înăltime si 1,90 latime, 1 geam 1,20 înăltime si 1,25 latime si 1 geam baie 85 înăltime si 60 cm latime, tot ce ține de instalația electrică și sanitară, centrală termică si fosa septică.

Pentru toate acestea, pentru a păstra familia la un loc, pentru a reda zâmbete și încredere, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră al tuturor. Puțin devine mai mult, atunci când este pus la un loc, donații mici pot face diferența și salva aceste vieți condamnate la sărăcie, boala și durere”, este rugămintea Simonei.

Cei care vor să ajute, pot face donații în contul deschis la Banca Transilvania pe numele Gheorghe Andrianu: RO56BTRLEURCRT0551667401 EUR si RO09BTRLRONCRT0551667401 LEI
Cod SWIFT BTRLRO22. Pentru orice alte relații o puteti contacta pe Simona Elena la numarul de telefon 0762225673.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *