Atacul de lângă discoteca de la Casa Tineretului din Botoșani: Autorul, condamnat după ce a înjunghiat un tânăr cu cuțitul în gât

Tânărul din Botoșani care în prima zi de Crăciun de anul trecut l-a atacat cu cuțitul pe un alt bărbat a fost condamnat, marți, la trei ani de închisoare cu executare, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoșani.

Botoșăneanul Ionuț Antoci, de 33 de ani, a fost găsit vinovat în dosarul de tentativă de omor, în care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Suceava. 

Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 25 spre 26 decembrie, Ionuț Antoci, în timp ce se afla cu mai multi tineri pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botosani, în zona discotecii de la Casa Tineretului, pe fondul unui conflict spontan izbucnit între acestia, a lovit victima cu un cuțit în zona gâtului, provocându-i răni.

Un echipaj de politie aflat în zona respectivă a acordat victimei primul ajutor până la sosirea echipajului medical.

Victima, Ionuț Babii, are 30 ani și este  din comuna Corni.

Soluția Tribunalului Botoșani: 

Condamnă pe inculpatul Antoci Ionuţ la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 rap. la art. 188 Cod penal, cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. a, alin. 2 lit. a Cod penal, art. 76 alin. 1 Cod penal, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală şi art. 79 alin. 1 Cod penal. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu şi scade din durata pedepsei închisorii durata reţinerii şi arestării preventive de la 26 decembrie 2019 la 19 februarie 2020 şi a arestului la domiciliu de la 19 februarie 2020 la zi. Constată că acţiunea civilă exercitată de partea civilă Babii Ioan s-a stins ca urmare a tranzacţiei autentificate prin încheierea nr. 880 din 5 iunie 2020 la Societatea Profesională Notarială „Notarias” Botoşani. Constată că prejudiciul suferit de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani a fost integral reparat. Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani suma de 381,60 lei. În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 1.900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 7 iulie 2020.
Document: Hotarâre  106/2020  07.07.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *