FOTO Revoltător! Anchetă controversată în cazul unui jandarm din Botoșani care a produs un accident grav și a fugit de la fața locului. El a recunoscut că a fost la volan, iar anchetatorii susțin că nu au probe

accident darabani- botosaniSituație revoltătoare apărută în urma unui accident grav produs în urmă cu un an pe raza orașului Darabani. Un jandarm care ar fi urcat băut la volan și apoi ar fi fugit de la locul faptei a fost găsit nevinovat de procurorii militari. Parchetul Militar de la Iași invocă lipsa probelor care să ateste că subofițerul de jandarmi se afla la volan, cu toate că în declarațiile date în fața anchetatorilor jandarmul a recunoscut că a condus mașina implicată în accident. De altfel, acea declarație se află la dosar, însă nimeni nu ține cont de ea.

Accidentul în care a fost implicat Tiberiu Ceică a avut loc pe 1 mai 2019 în centrul orașului Darabani. Potrivit apropiaților, în jurul orelor 20.00 jandarmul Tiberiu Ceică, împreună cu Florin Tănase, care lucrează ca agent la Poliția orașului Darabani, au mers în vizită la un prieten de-al lor, Sergiu Adrian Răileanu.

După ce au băut în beciul acestuia din urmă, cei trei au plecat cu mașina jandarmului la barul „lui Constandache”.

După încă un rând de băutură, jandarmul, polițistul și prietenul acestora au plecat la o petrecere la locuința unui alt tânăr din Darabani.  La plecare, cei trei au urcat în mașina condusă de Tiberiu Ceică. La scurt timp, a urmat un accident grav, soldat cu rănirea lui Sergiu Adrian Răileanu.

citește știrea inițială: FOTO Accident grav în județul Botoșani! A rupt cu mașina doi copaci de pe marginea străzii. Un bărbat a fost grav rănit

În momentul întoarcerii de la locuinta acestuia, Ceica Tiberiu fiind la volanul autoturismului proprietate personală, Raileanu Sergiu Adrian pe scaunul din dreapta fata iar Tanase Florin pe bancheta din spate dreapta a intrat cu viteza in curba din intersectia LA OGLINZI formandu-se acvaplanare si producand accidentul . Jandarmul Ceica Tiberiu si agentul de politie Tanase Florin au fugit de la fata locului lasandu-l intr-o balta de sange pe asfalt si in coma pe Raileanu Sergiu Adrian”, a declarat, pentru BotosaniNews, Angelica Răileanu, mama lui Sergiu Adrian Răileanu.

Aceasta susține că impactul a fost surprins de o cameră de supraveghere din centrul Darabaniului, însă, după ce au solicitat filmarea cei din cadrul Politiei Darabani, aceasta a fost taiată și modificată pentru a fi neobservată ieșirea celor doi din autoturism.

„Acest aspect se observa la ora 03:00:50 de secunde cand sare dintr-o data la secunda 59. Este momentul cand autoturismul s a oprit dupa impact si cei doi au coborat. (…) Totodata exista martori oculari care au vazut impactul si momentul cand acestia au fugit dar procurorul nu i-a audit fara niciun motiv”, a mai precizat Angelica Răileanu, care, alături de membrii familiei sale, a contactat un specialist în IT pentru refacerea filmului, astfel încât să poată dovedi tentativa de mușamalizare a anchetei.

Modul de soluționare a accidentului atrage cu mai mult atenția cu cât o parte din personajele implicate în dosar au influență în zona justiției. Mama jandarmului lucrează ca grefier șef la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani.

Mentionez ca avocatul numitului Ceica Tiberiu este domnul Atasiei Daniel din cadrul cabinetului de avocatura ” Asociatii Chirita Oana si Atasiei Daniel” doamna avocat Chirita Oana este sotia judecatorului de la Tribunalul Militar Iasi care a clasat dosarul , domnul Chirita. Mai mult de atat , dupa clasarea dosarului de catre Tribunalul Militar Iasi, procurorul de caz a disjuns cauza catre Parchetul de pe langa Judecatoria Darabani unde este grefier sef mama numitului Ceica Tiberiu , conducatorul auto, iar dosarul este in lucru la departamentul Politiei Rutiere unde activeaza numitul Tanase Florin ca agent. Tanase Florin a fost citat fara a fi audiat , fiind un martor cheie in dosar, pertrecand cu ceilalti doi pana la momentul accidentului si fugind. Este inadmisibil sa fie acuzata partea vatamata care se afla pe locul din dreapta fata suferind mai multe traumatisme cerebrale si ramanand cu sechele pe viata. Acesta are doi copii mici: o fetita de trei ani si o fetita de 9 ani”, mai spune fratele victimei accidentului.

 

Accidentul grav de la Darabani, produs de un jandarm. Acesta este căutat de polițiști și de colegii săi jandarmi, după ce a fugit de la fața locului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *