Comuna din Botoșani în care de 12 ani nu se mai ţin festivaluri pe bani publici. Sumele economisite au mers la investiţii

Edilul comunei din Rădăuţi-Prut nu a organizat de trei mandate „Zilele Comunei“ şi nicio altă festivitate costisitoare. Lucrează doar cu câţiva funcţionari şi face economie la sânge, iar toţi banii strânşi îi dirijează către investiţii: şcoli, grădiniţe, drumuri şi parcuri.

Comuna Rădăuţi-Prut, aflată în nordul extrem al României, la graniţa cu Republica Moldova, este o comunitate de agricultori şi crescători de animale întinsă pe malurile Prutului. Dincolo de inundaţii şi frumuseţea peisajului, comuna botoşăneană este cunoscută drept comunitatea anti-festivaluri. Primarul Viorel Nichiteanu, aflat la al treilela mandat, fost mecanic agricol şi şef de SMA, consideră festivităţile de genul „Zilelor comunei“ drept o pierdere de timp şi de bani, aşa că a decis încă din 2008 să nu le mai organizeze, scrie Adevarul.

„Propriu-zis iau banii dintr-un buzunar, zic că am făcut şi îi pun în celălalt. Multe investiţii s-au făcut cu banii de la buget. Adică toate fondurile care s-ar fi dus pe zile de comună sau Moşi Crăciuni au plecat pe fondul de investiţii”, spune Viorele Nichiteanu, primarul din Rădăuţi Prut.

„Doamne Fereşte! Oamenii au nevoie de o viaţă mai bună, nu de tot soiul de distracţii. Mai ales aici, unde locuri de muncă se găsesc greu, unde civilizaţia ajunge cum ajunge. Comunitatea trebuie să prospere, iar pentru asta trebuie să faci lucruri utile oamenilor. Eu ştiu cum se câştigă banul. Să fii patron este greu, pentru că trebuie să asiguri salarii, să faci afacerea să meargă. De aceea, eu ştiu că banii se câştigă greu şi trebuie drămuiţi, nu aruncaţi aiurea pe o zi de distracţie. Întâi să ajungem la nivelul de trai care trebuie şi după aceea ne-om şi distra”, spune Nichiteanu. Aşa că edilul de la Rădăuţi Prut spune că nu a organizat niciodată „Zilele comunei“, şi nici festivităţi de mare anvergură din banii publici.

Viorel Nichiteanu a ajuns primar la Rădăuţi Prut în 2008. Era cunoscut în comunitate drept „fostul şef de SMA (Secţia Mecanizări Agricole), cel ce făcea tractoarele să pornească pe ogoarele comuniste. Avea, de altfel, şi experienţă, fiind mecanic agricol, iar ulterior absolvent de Politehnică. După 1990, Nichiteanu a continuat să se ocupe de agricultură, devenind unul dintre cei mai puternici fermieri de pe malurile Prutului. Botoşăneanul spune că cel mai mult a urât modul în care erau aruncaţi banii publici pe spectacolele dedicate „Zilelor comunei“.

2 thoughts on “Comuna din Botoșani în care de 12 ani nu se mai ţin festivaluri pe bani publici. Sumele economisite au mers la investiţii

  1. Alo, domnu’ primar, prosperitate, dar pentru cine oare? Raspuns, pentru cei puternici, cum esti dumneata, că cei nevoiasi, Dumnezeu cu mila!
    Fara supărare dar si spectacolele fac parte din viata unei comunitati, acest tip de viziune de viata se pliază perfect pe acest gen de oameni!!!

  2. A facut multe in interes personal … teren de fotbal tinut sub lacat si asfalt in sectorul zootehnic si in fata portii lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *