Noi promisiuni pentru investiția la barajul de la Vârfu Câmpului, început în urmă cu 30 de ani. „Sperăm la rectificare să prindem mai mulți bani”

Lucrările la barajul de la Vârfu Câmpului vor fi reluate după ce vor fi alocați banii necesari. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, luni, că a avut discuții în acest sens cu prefectul de Botoșani, Dan Nechifor, dar și cu parlamentari ai PNL.

Știu că avem o solicitare de creștere a investiției de aici. Am avut discuții la nivel de Guvern și sperăm ca la rectificare să prindem mai mulți bani. Ce e drept, trebuie să recunoaștem că în ultimii ani a tot crescut cuantumul investiției de la Vârfu Câmpului”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Barajul de la Vârfu Câmpului a fost început în 1987 şi lucrările au fost realizate doar în proporţie de 70%. În proiectul iniţial, valoarea acestei investiţii este de 168 de milioane de lei. În 30 de ani s-au alocat 118 milioane de lei, rămânând din valoarea proiectului iniţial aproximativ 50 de milioane de lei de investit. 

Numai că valorile care s-au calculat în 1987 nu mai sunt de actualitate, iar investițiile care mai trebuie realizate sunt la o cu totul altă valoare la ora actuală.
Acumularea se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 600 de hectare, având o lungime de zece kilometri.

Dan Deleanu (PSD): Ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor a fost pe furiș la Botoșani să facă poze cu activul de partid și atât

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *