Cum asortezi corect pernele decorative și draperiile în living

Foto: WorldWide / Shutterstock.com

Decorarea livingului este o adevarata provocare, insa este una placuta care pune creativitatea si inspiratia la lucru. Odata ce ai descoperit canapeaua perfecta, corpurile de mobilier si covorul care va umple incaperea, ramane sa alegi accesoriile care imprima aerul prietenos ambientului.

Am cerut sfaturile specialistilor, si venim cu cateva idei care sa te ajute sa alegi draperii si perne decorative potrivite!

Alege materiale cu aceiasi textura

Cea mai simpla si mai sigura modalitate de a potrivi draperiile cu pernele este, conform designerilor de interior, sa alegi materiale cu aceiasi textura, pentru ambele zone. Daca vrei un ambient lejer, te poti orienta catre draperii confectionate din materiale cu textura usoara, fina la atingere. Pentru a fi sigura ca organizezi bine incaperea nu ezita sa alegi acelasi material usor si pentru pernele decorative. Vei avea un living cu estetica unitara, perfect echilibrata, care indeamna la calm si relaxare.

Asociaza culorile complementare

Sfatul specialistilor este sa nu te limitezi, sa fii indrazneata si sa te bucuri de avantajele culorilor! Pentru a avea siguranta ca faci asocieri impecabile poti alege perechile complementare rosu – verde, albastru portocaliu sau galben – mov. Aceste potriviri nu dau niciodata gres, in plus ai parte de un living echilibrat, cald-rece, vibrant – cuminte.

Culorile neutre – sigure si cuminti

Vrei o incapere cu estetica impecabila? Cu ajutorul nuantelor neutre nu dai gres, aceasta este parerea unanima a specialistilor. Nuantele de bej, gri, crem, bleumarin sunt sigure, sunt calme, insa destul de cuminti. Poti crea un ambient impresionant abordand draperii si perne decorative in nuante neutre, totusi pentru a crea efect nu ezita sa te joci cu asocierile: 

  • draperii bej si perne bleumarin;
  • draperii alb si perne gri
  • draperii gri si perne crem
  • draperii gri si perne alb.

Bucura-te de avantajele imprimeurilor

Cand vine vorba de energie si crearea unei atmosfere calde, imprimeurile sunt primele care trebuie sa iti vina in minte. Nu ezita sa te bucuri de imprimeuri, de la motive florale si dungi, la degradeuri sau de efectul inedit al bulinelor. Daca alegi sa construiesti un living in jurul imprimeurilor ai grija la asocieri, pentru ca potrivirile sa fie perfecte, alege si pentru draperii, si pentru perne acelasi material cu acelasi imprimeuri.

Cum observi alegerea accesoriilor pentru living este o sarcina provocatoare, insa foarte placuta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *