Doina Federovici: Protecția copiilor și persoanelor cu dizabilități lăsate fără fonduri de guvernul PNL, au fost salvate de PSD în Parlament prin alocări în valoare de 850 de milioane de lei

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici a votat ieri în Parlamentul României alături de toți deputații și senatorii social-democrați suplimentarea bugetelor locale din fiecare județ, inclusiv din Botoșani pentru asigurarea finanțării serviciilor de protecție a copilului, centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiile lunare ale acestora. În același act normativ au fost alocate fonduri suplimentare pentru echilibrarea bugetelor locale, rămase fără bani în urma cheltuielilor cu pandemia.

Gașca galben-portocalie de la Guvernare a lăsat de izbeliște în pandemie cele mai vulnerabile categorii de populație: copiii și persoanele cu dizabilități. După ce au lăsat autoritățile locale să se descurce singure cu achizițiile echipamentelor de protecție, cu medicamentele, cu carantina și cu toate problemele generate de COVID-19, la ultima rectificare bugetară nu au pus niciun 1 leu în buget pentru serviciile sociale destinate protecției copilului și persoanelor cu dizabilități. PSD a reacționat imediat, a susținut și votat în Parlament asigurarea sumei de 850 de milioane de lei în plus către județe pentru acoperirea costurilor generate de măsurile impuse de Guvern pentru combaterea epidemiei COVID-19 dar și pentru asigurarea fondurilor necesare plății serviciilor sociale”, a declarat Doina Federovici.

Parlamentarii PSD prin votul lor de ieri au asigurat banii vitali pentru funcționarea administrațiilor locale din toată țara. PSD nu mai are nicio așteptare la actualul Guvern și de aceea a luat inițiativa de a răspunde strigătelor de disperare ale aleșilor locali care riscau să intre în incapacitate de funcționare din cauza lipsei fondurilor.

Copii și persoanele cu dizabilități, precum și cei care au grijă de aceștia nu au nicio vină! Nu trebuie să suporte și să fie victime ale hachițelor și combinațiilor cinic-electorale ale PNL. Nu e nici uman și nici moral să abandonezi și să umilești în așa hal cum a făcut PNL aceste categorii de populație care sunt cele mai expuse riscului social. Asta e din păcate adevărata față a guvernării liberale, una hidoasă pentru care interesele electorale sunt mai presus decât nevoile reale ale oamenilor”, a subliniat președintele PSD Botoșani.   

Județului Botoșani i-au fost alocate peste 23 de milioane de lei pentru asigurarea finanțării serviciilor de protecție a copiilor și persoanelor cu dizabilități, precum și pentru echilibrarea bugetelor locale ale fiecărei localități.  

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *