Cei doi tineri din Botoșani implicați în înșelăciunea prin „metoda accidentul”, arestați preventiv

Cei doi tineri din județul Botoșani care au fost implicați în înșelăciunea prin „metoda accidentul” au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Tânărul de 34 de ani din comuna Drăgușeni și cel de 19 ani din comuna Răchiți au fost arestați preventiv în baza unui mandat emis, sâmbătă, de Judecătoria Botoșani, ei fiind cercetați sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de complicitate la inșelăciune, având ca mod de operare „metoda accidentul”.

Polițiștii Secției nr.1 Botoșani, împreună cu cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale și in colaborare cu IPJ Arad, au pus în executare, vineri, nouă mandate de percheziții domiciliare, două pe raza municipiului Botoșani, cinci pe raza comunei Răchiți și doua la Penitenciarul Arad.

Cu ocazia perchezițiilor, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate in vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace de proba ce prezintă interes in cauza.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii a 4 infracțiuni de inșelăciune, 2 infracțiuni de tentativă la inșelăciune si 6 infracțiuni de complicitate la inșelaciune.

Prejudiciul total rezultat in urma activității infracționale este de 7.000 de euro si 27.000 de lei.

Persoana cercetată sub aspectul comiterii celor patru infracțiuni de inșelăciune si două infracțiuni de tentativă la inselăciune, este încarcerată în Penitenciarul Arad.

Solutia pe scurt a Judecătoriei Botoșani: În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 1661/P/2020. Respinge cererea formulată de inculpatul Ciolac Florin Alin de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În temeiul art. 202 alin. 1, 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. Ciolac Florin Alin, cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracțiuni de complicitate la înșelăciune, fapte prev. și ped. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 244 alin 1 și 2 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin 1 din Codul penal şi art. 41 alin 1 din Codul penal, 2. Fuior Constantin-Marcel, cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de complicitate la înșelăciune, fapte prev. și ped. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 244 alin 1 și 2 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin 1 şi art. 41 alin. 1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 13 iunie 2020 şi până la data de 12 iulie 2020, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Ciolac Florin Alin şi Fuior Constantin-Marcel. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariile apărătorilor din oficiu ai inculpaţilor, în sumă de câte 626 lei, fiecare, se vor achita B.A. Botoşani din fondurile M.J. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13 iunie 2020, ora 14:12.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 17/2020 13.06.2020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *