Doi tineri din Botoșani reținuți după nouă percheziții. Au făcut mii de euro din înșelăciuni prin metoda Accidentul

Doi tineri botoșăneni au fost reținuți, vineri, de polițiști în urma unor percheziții. Este vorba despre un  tanar de 34 de ani din comuna Dragușeni si unul de 19 ani din comuna Rachiti, cercetați sub aspectul comiterii a 6 infracțiuni de complicitate la inșelăciune, având ca mod de operare „metoda accidentul”.

Polițiștii Secției nr.1 Botoșani, impreună cu cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale și in colaborare cu IPJ Arad, au pus in executare 9 mandate de percheziții domiciliare, două pe raza municipiului Botoșani, cinci pe raza comunei Răchiți și doua la Penitenciarul Arad.

Cu ocazia perchezițiilor, la locațiile vizate au fost ridicate mai multe probe. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii a 4 infracțiuni de inșelăciune, 2 infracțiuni de tentativă la inșelăciune si 6 infracțiuni de complicitate la inșelaciune.

Prejudiciul total rezultat in urma activității infracționale este de 7.000 de euro si 27.000 de lei.

Persoana cercetată sub aspectul comiterii celor 4 infracțiuni de inșelăciune si 2 infracțiuni de tentativă la inselăciune, este încarcerată în Penitenciarul Arad, susțin reprezentanții IPJ Botoșani.

Ceilalți doi tineri de 34, respectiv 19 ani au fost introduși în Centrul de Reținere si Arestare Preventivă al IPJ Botoșani și urmează ca astăzi să fie prezentați in fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *