Botoșăneanul care a produs accidentul cu șase victime de pe Bulevardul Mihai Eminescu a fost arestat preventiv

Botoșăneanul de 28 de ani, care a produs accidentul de luni seară, de pe Bulevardul Mihai Eminescu, a fost arestat preventiv. El a condus un autoturism in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice si a provocat un accident rutier soldat cu sase victime, iar pentru asta își va petrece următoarele 30 de zile după gratii.  Potrivit oamenilor legii, șoferul era băut, alcoolemia în sânge la prima probă a fost de 1,75 mg/l iar la a doua probă 1,53 mg/l.

Tanarul este cercetat pentru infractiunile de vatamare corporala din culpa, amenintare si conducere sub influenta alcoolului.

Evenimentul rutier a avut loc la intersecția dintre Bulevardul Mihai Eminescu și strada Prieteniei din municipiul Botoșani.

Un autoturism Audi circula pe Bulevard, dinspre Poliție spre Sucevei, iar în apropiere de intersecție a lovit un Ford din fața lui și l-a aruncat într-un VW, care circula pe contrasens. Apoi, VW a ricoșat într-un alt autoturism care era parcat.

Șase persoane au fost implicate, în accident, fiind rănite și transportate la spital.

Solutia pe scurt a Judecătoriei Botoșani: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul nr. 2236/P/2020. Respinge cererea formulată de inculpatul IURIA ANDREI-ALEXANDRU prin apărător de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului IURIA ANDREI-ALEXANDRU cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului’’, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 03.06.2020, până la data de 02.07.2020, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 3 iunie 2020, ora 14: 05.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *