Mai multe clădiri ale Spitalului Judeţean, propuse spre a fi modernizate

cladirea Sectiei de infectioase ar putea fi modernizata

Acoperişul de la Spitalul Judeţean, distrus de furtuna de luna trecută, va suporta doar mici reparaţii. Şi asta pentru că autorităţile judeţului aşteaptă ca fondurile necesare acestor reparaţii să fie daţi de Guvern. Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ, a declarat că vor fi realizate doar reparaţii curente constând în punerea la punct a hidroizolaţiei acoperişului. Consiliul Judeţean a transmis către Guvern proiectul de hotărâre privind alocarea a 377.000 lei din fondul de intervenţie al Guvernului

Au cam bâlbâit-o cei de la Spitalul Judeţean vizavi de acest acoperiş. La început vehiculau mai multe variante, de a pune acoperişul la loc aşa cum a fost, de a veni cu o mansardare pentru a câştiga spaţiu suplimentar. Eu le-am spus foarte limpede că nu trăim în vremuri să ne jucăm cu banii. Nu ne putem permite decât să-i cheltuim cu foarte mare chibzuinţă. Există pe piaţă acum materiale mult mai bune decât cele pe care le-au folosit ei la început. Nu se mai lucrează cu carton şi smoală. Dacă vor veni acei bani de la Guvern se va face şi şarpanta, dacă nu vă garantez că vor funcţiona foarte bine cu acea hidroizolaţie„, a precizat Mihai Ţâbuleac.

Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că are în vedere reabilitarea unei clădiri a Spitalului Judeţean, situată pe strada Puşkin. Imobilul găzduieşte în momentul de faţă arhiva şi o bibliotecă a spitalului.

Acest imobil este monument istoric şi nu a beneficiat niciodată de după Revoluţie de vreo intervenţie şi unde, în mod neînţeles pentru mine, în loc să funcţioneze o secţie spitalicească, funcţionază arhiva şi biblioteca Spitalului Judeţean. Acel imobil nu ne face cinste, dată fiind starea în care se află„, a mai spus Ţâbuleac.

Această clădire a fost inclusă în lista de investiţii a judeţului şi se are în vedere executarea unei expertize în vederea reabilitării acesteia. Pentru reabilitarea acestei clădiri s-a solicitat şi sprijinul financiar al Ministerului Sănătăţii. Autorităţile judeţului mai au în vedere şi modernizarea clădirii Secţiei de Boli Infecţioase. Preşedintele CJ a precizat că în bugetul judeţului s-a inclus cofinanţarea aferentă acestei investiţii, managerul spitalului, Ovidiu Mimor, având sarcina să aducă diferenţa de bani de la Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *