Toate echipele din Liga 1 s-au săturat de cantonament, FC Botoșani mai vrea să stea o săptămână. Declarația lui Iftime în cazul în care un jucător se infectează cu COVID

Foto: Sport Pictures

După ce în urmă cu câteva zile echipele din Liga 1 se plângeau de perioada prea mare de izolare, iată că există și echipe care preferă să stea cât mai mult în cantonament.

O spune chiar patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime.

„Eu cred că măcar o săptămână trebuie să mai stăm în cantonament pentru că această primă relaxare din România, cu terase deschise, cu nu știu ce…trebuie să vedem cum se comportă tipul ăsta de pandemie, dacă mai este, dacă e pe cale de a pleca de la noi. Cred că cel mai important lucru este să repornim campionatul. Trebuie să jucăm câteva meciuri ca lumea, să se vadă că totul e ok, să măsurăm fiecare eveniment care s-ar putea petrece și, cu o protecție maximă, să putem duce la capăt acest campionat, așa șchiop cum este el. Noi stăm o săptămână în cantonament și este foarte interesant să vedem ce se întâmplă cu situația din România. Dacă ea este în scădere, înseamnă că lucrurile sunt controlate. Jucătorii sunt înțelegători, ei sunt disperați să joace fotbal, ar face orice. Eu nu am văzut pe nimeni de la mine să spună că ar fi un focar de nemulțumiri. Știu că unii vor să plece, alții vor să rămână, dar media grupului este să rămână. Am vorbit cu ei, lucrurile sunt ok. Copiii vor să rămână până sâmbătă în cantonament. Toți jucătorii au fost testați, nu e niciunul pozitiv, n-a luat nimeni infecția, s-au gândit la viața lor”, a spus Valeriu Iftime la Digi Sport Special.

În schimb, Valeriu Iftime este ferm în ceea ce privește posibilitatea infectării unui jucător cu coronavirus.

„Dacă noi avem un control la începutul fiecărui meci și toți jucătorii sunt ok, dacă în timpul săptămânii apare primul focar și e un jucător sau doi pozitivi… Dar cum se pot depista ăștia? Că e greu să vezi un fotbalist care suferă de COVID. Și dacă se depistează, e clar că echipa respectivă trebuie să fie cumva scoasă din competiție o săptămână sau câte zile trebuie pentru ca lucrurile să poată reintra într-un fel de normalitate după regulile pe care le fac cei care fac această analiză. Eu cred că e chestie de negociere la Ministerul Sănătății și la Ministerul Sportului, să înțeleagă că regulamentul ăsta pe care noi l-am propus și ei l-au acceptat este la limita responsabilității maxime a noastre și a grupului de jucători și a clubului pe care îl conducem. Fără îndoială că nu poți bloca chiar tot. Există un contact între echipe în cantonament și chiar dacă îi țin în cantonament, sâmbăta viitoare avem meci la Iași, e clar că noi ieșim. Iar în timpul campionatului eu joc la Craiova și am nevoie de două zile. Cu siguranță am nevoie de un hotel în țară, voi merge cu un autocar, deci se schimbă puțin lucrurile, nu mai este același loc total protejat. Problema este că barurile se pot închide, ștrandurile se pot închide dacă lucrurile degenerează, dar fotbalul nu putem să-l închidem, ci mai degrabă ne luăm măsuri mai stricte ca să nu-l închidem. Fotbalul închis este un dezastru financiar”, a explicat Iftime.

  • În primul meci de la reluarea sezonului, FC Botoșani va întâlni Universitatea Craiova.

Valeriu Iftime spune că trebuie neapărat ca meciurile să se joace cu spectatori

Fotbalul din Liga 1 se va relua în weekendul 13-14 iunie, însă fără spectatori. Valeriu Iftime este convins că se pot găsi soluții pentru ca în tribune să fie fani, mai ales după ce oficialii LPF pun la cale un plan potrivit căruia pe finalul verii să existe această șansă.

„Și aici trebuie negociat (n.r.: referitor la posibilitatea ca, din iulie sau august, să se joace cu spectatori). Eu cred că am fost primul care a spus că trebuie să jucăm cu spectatori, când toată lumea fugea de asta.

Eu cred că se poate juca la Botoșani cu minim 1.000 de oameni, sau să dăm 7.000, e vorba de cei care s-au abonat, pentru că dăm și culoare fotbalului, dăm și respect celor care s-au plătit biletul și dăm o altă notă de normalitate. E adevătrat că trebuie să fim foarte atenți cu cei 1.000 de spectatori, cum vin și cum pleacă de acolo.

Pot sta răsfirați în stadion. Nu poți avea o galerie necontrolabilă, cu copii în pielea goală și cu petarde, pentru că, dacă nu-i poți controla în vreme de pace, în vreme de COVID e greu. Orchestra, da, trebuie să acompanieze de la distanță. Trebuie să înțelegem toți cât e de important să ne protejăm și să-i protejăm și pe cei din jur”, a precizat Iftime.

Cei de la LPF se prevalează de anunțul lui Klaus Iohannis, care a spus că de la 1 iunie 2020 se dă liber la evenimente în aer liber cu 500 de spectatori.

Sursa: digisport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *