Ce tratament primise asistenta medicală din Botoșani, care a murit după ce s-a vindecat de coronavirus

Lenuţa Bota, de 46 de ani, de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani, a murit după ce s-a vindecat de coronavirus. Aceasta a fost confirmată cu infecţia cu noul coronavirus pe 23 aprilie. După ce starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferată la Iaşi şi internată la Secţia de Terapie Intensivă (TI). La două zile după ce şi cea de-a doua retestare pentru SARS CoV2 a ieşit negativă, asistenta a murit, scrie Ziarul de Iasi.

„Despre cazul asistentei pot spune că a fost o adevărată luptă atât din partea ei, cât şi din partea noastră. A stat mai mult de două săptămâni la TI. S-a negativat după tratamentul administrat zece zile cu Remdesivir. Faptul că afectarea pulmonară deosebit de gravă nu a putut fi reechilibrată, în opinia mea, se datorează faptului că, deşi virusul nu a mai existat în organism ca urmare a tratamentului, a avut timp să facă leziuni anatomice, de ordin structural, la nivelul plămânilor în cazul ei, leziuni care să nu poată fi reparate într-un timp atât de scurt“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“.

Infecţioniştii nu exclud posibilitatea ca unul dintre motivele care au condus la deces este şi cantitatea mare de virus din organism, asistenta presupunându-se că ar fi fost infectată cu SARS CoV2 în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase unde lucra.

„Nu există studii concrete, dar aşa se întâmplă în alte cazuri cu infecţii virale, şi ca urmare este logic ca încărcătura virală mare să se coreleze cu aceste urmări“, a mai precizat Carmen Dorobăţ.

VIDEO Șefa Secției de Boli Infecțioase Botoșani: Știu că foarte multă lume nu crede în acest virus. Noi știm. Luptăm de aproape trei luni cu infecția asta

One thought on “Ce tratament primise asistenta medicală din Botoșani, care a murit după ce s-a vindecat de coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *