VIDEO Șefa Secției de Boli Infecțioase Botoșani: Știu că foarte multă lume nu crede în acest virus. Noi știm. Luptăm de aproape trei luni cu infecția asta

Șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Botoșani, Valentina Morcov, atrage atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă noul coronavirus.

Chiar dacă mulți nu cred în existența acestui virus, medicul susține că acesta este cât se poate de real și organismul uman reacționează diferit la tratamentul primit.

Știu că foarte multă lume nu crede în acest virus. Noi știm. Luptăm de aproape trei luni cu infecția asta. Am văzut atâtea situații, și forme ușoare, forme medii, forme severe, forme pentru care nu a putut toată medicina, pe care încercăm să o aplicăm, nu a putut face nimic, cum a fost și în cazul colegei noastre. S-au încercat tratamente conform ghidurilor, conform tuturor studiilor în vigoare. Nu toată lumea reacționează bine la tratament”, spune Valentina Morcov.

Marți, cadrele medicale din Botoșani au ținut un moment de reculegere pentru colega lor, Lenuța Buța, care a murit în lupta cu noul coronavirus. Aceasta s-a infectat în timp ce trata pacienți deja bolnavi, a urmat un tratament, iar când testele i-au ieșit negative și a scăpat de virus, a murit, orgnismul său fiind foarte slăbit în urma tratamentelor.

Revoltător! Copilul asistentei medicale din Botoșani, care a murit în lupta cu COVID, nu va beneficia de drepturile de urmaș. „Noi avem obligația cel puțin morală să îi facem dreptate colegei noastre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *