Revoltător! Copilul asistentei medicale din Botoșani, care a murit în lupta cu COVID, nu va beneficia de drepturile de urmaș. „Noi avem obligația cel puțin morală să îi facem dreptate colegei noastre”

Atitudine revoltătoare a autorităților! Copilul Lenuței Buța, în vârstă de 18 ani, nu va beneficia de drepturile de urmaș stabilite prin Legea nr. 56/2020, pentru că mama sa nu a decedat din cauza COVID-19. Asta chiar dacă femeia s-a aflat în linia I în lupta cu virusul ucigaș, s-a infectat și a murit în urma tratamentului primit pentru acesta.

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită autorităților soluționarea acestei situații.  

Situația nu e singulară și nici întâmplătoare. Chiar dacă a avut 2 teste negative, draga noastră colegă a decedat din cauza Covid-19 și se încadrează în definiția de caz precizată aici https://www.cnscbt.ro/…/1724-definitii-de-caz-si-recomandar…”, spun reprezentanții Federației.

Daniel Bulboacă, liderul sindical de la „Solidaritatea” spune că se vor face toate demersurile necesare pentru a fi făcută dreptate pentru colega lor.

Daniel Bulboacă, liderul sindical de la „Solidaritatea”

„Noi avem obligația cel puțin morală să îi facem dreptate colegei noastre. Vom face toate demersurile pentru a face reclasificarea cauzei decesului așa cum este și pe certificatul constatator COVID -19 este una din cauze. Nici nu a avut perioada completă din momentul în care au obținut primul test negativ până la vindecarea bolii. În opinia noastră, nu știu cum au gândit autoritățile, suntem cel puțin revoltați, e puțin spus că suntem revoltați, doar în ipoteza în care încearcă să nu se plătească drepturile de urmaș băiatului colegei noastre decedate, altă explicație logică nu văd”, a declarat Daniel Bulboacă.

Asistenta medicală de la Spitalul Județean Botoșani, care a murit, sâmbătă, la Iași, unde era după ce a fost infectată cu COVID-19, a fost declarată vindecată de coronavirus. Acesteia i s-au făcut două teste, care au ieșit negative potrivit INSP. Al doilea test negativ a fost descoperit, luni, de către DSP Botoșani.

Lenuța Buța era asistentă medicală în cadrul Secției de Infecțioase.
Culmea, aceasta a murit deși a fost declarată vindecată de coronavirus și nu avea alte afecțiuni, nu suferea de alte boli. Reprezentanții DSP susține că cel mai probabil medicamentele au slăbit organismul femeii și a luat o altă boală.

Soțul său, pompieri, se află internat la Iași, fiind confirmat cu coronavirus.

FOTO & VIDEO Moment de reculegere la Spitalul Botoșani pentru asistenta Lenuța Buța. Imagini sfâșietoare

Răsturnare de situație! Lenuța Buța, asistenta din Botoșani, care a murit recent, se vindecase de COVID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *