Tânărul care a murit în accidentul de pe drumul Botoșani- Iași avea 27 de ani. Două BMW-uri s-au ciocnit

Tânărul care a murit pe drumul european spre Botoşani în accidentul care a avut loc ieri-noapte, la ora 1, în apropiere de Hârlău a fost lovit de un alt tânăr tot cu BMW, şi culmea, din aceeaşi comună cu el. Cei doi şoferi aveau autoturisme cu mărci identice, BMW, iar în urma coliziunii, Mihai Ignat, în vârstă de 27 de ani, a murit pe loc. El se afla la volanul autoturismului său BMW împreună cu două tinere de 19 ani, venind dinspre Hârlău. Acesta intenţiona să vireze la stânga pe un drum lateral, însă a fost lovit cu mare violenţă exact în portieră de un alt autoturism BMW, care venea din spate şi care era angajat în depăşirea lui, cu toate că în acel loc era interzisă manevra.

Oamenii legii vor stabili, după ancheta pe care o fac, dacă în acest caz vorbim de o culpă comună – neasigurare la viraj şi depăşire în loc nepermis – sau de una individuală. În urma coliziunii extrem de violente, au rezultat mai multe victime, dintre care şi cele două tinere aflate în maşina lui Mihai Ignat, ele fiind însă rănite uşor. „În jurul orei 1.20, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DE 58 a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. În urma primelor cercetări s-a constatat faptul că un tânăr de 21 de ani, din comuna Cepleniţa, în timp ce conducea un autoturism pe DE 58, în comuna Scobinţi, aflându-se în zona de acţiune a indicatorului «Depăşirea interzisă», s-ar fi angajat în depăşirea unui alt autoturism al cărui conducător auto ar fi virat stânga, intrând astfel în coliziune. În urma impactului au fost rănite patru persoane, fiind declarat ulterior decesul uneia dintre ele. Conducătorul primului autoturism a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, iar cercetările continuă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Tânărul decedat lucra ca taximetrist în Hârlău, maşina de taxi aparţinând acestuia. El nu era căsătorit şi nu avea nici copii.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *