FOTO! Acțiune cu mascații în Piața Mare din municipiul Botoșani. Peste două tone de produse alimentare confiscate

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au efectuat verificări, miercuri,în Piața Centrală a municipiului Botoșani și în Hala destinată comercializării de produse diverse.

Activitatea  a vizat prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite precum și protejarea sănătații populației și verificarea siguranței alimntelor de origine animală și nonanimală destinate consumului uman.

         Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că  persoanele verificate nu dețineau documente legale de proveniență a mărfurilor, nu aveau declarații de conformitate pentru produsele alimentare, acestea erau neetichetate, cu origine necunoscută și erau expuse la comercializare în condiții improprii.

Ca urmare a neregulilor constatate s-a dispus retragerea acestora de la comercializare, sechestrarea și dirijarea către o unitate specializată în neutralizarea deșeurilor.

             Astfel, a fost confiscată cantitatea totală de 2.020,355 kg de produse alimentate de diverse sortimente (produse de patiserie, dulciuri, conserve, etc.), în valoare totală de aproximativ 37.000 lei.

          Totodată, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 și a HG 984/2005, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 21.000 de lei.

          La activitățile desfășurate, lucrătorii SICE au fost sprijiniți de către polițiști din cadrul Poliției Mun. Botoșani și ai SAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *