Mesajul unui medic din Botoșani, după măsurile de relaxare luate de autorități: Să ștergi cu un burete prezența invizibilă a Covidului e cea mai proastă abordare

Medicul Oana Arhip, de la Spitalul Județean Botoșani, atrage atenția asupra faptului că oamenii ar trebui să fie vigilenți chiar dacă s-au luat aceste măsuri de relaxare. Oana Arhip susține că în continuare oamenii trebuie să aibă grijă la igienă, să poarte măști în spațiile închise publice sau în locurile unde sunt mai multe persoane etc. Dacă nu vor fi respectate aceste reguli de comportament, riscăm alte îmbolnăviri.

„Acceptam provocarea libertății de mișcare ca pe o măsura de evaluare a maturității societății noastre. E greu sa dai un pronostic asupra ce vom culege după câteva săptămâni, când ai atâtea argumente in balanța pro și contra! Pot spune atât ca reflexul meu ca om venit după 2 luni de îngrijire activa a pacienților suspecți și infectați cu virusul momentului a fost sa ma retrag din fata avalanșei invizibile din noul mediu înconjurator.  Nu putem opri viața in loc sunt de acord, dar sa ștergi cu un burete prezenta Invizibila a Covidului e cea mai proasta abordare. Cine se îmbata cu optimismul exagerat al teoriilor conspirative ma rog sa fie tânăr, fără probleme medicale, nesedentar, cu alimentație sănătoasă și îl voi crede. Dacă nu va încadrați, e de rău, pt ca suferința e individuală și imprevizibila , oricât veți încerca sa va descărcati pe sistemul de sănătate și autorități.  Învățam acum un comportament nou, deși acum se învață de la grădinița, sa fim atenți in jurul nostru la gesturile celor din jur, sa nu atingem orice oricând, sa ne retragem din fata grupurilor de oameni deși vrem sa socializam, sa fim răbdători, sa respiram printr o masca sâcâitoare, sa ne spălam.  Cine se va adapta noilor realitati va câștiga, e un test pe scara evoluției la vedere! Vom trece și peste aceasta provocare, dar cicatricele le vom repara fiecare după puteri”, spune medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *