Dezvăluirile cutremurătoare ale unui medic din Botoșani, în lupta cu COVID. „E cumplit și copleșitor sa vezi lupta pentru fiecare respirației a pacientului, care e atipica in comparație cu tot ce am învățat și am văzut”

Medicul Oana Arhip, de la Spitalul Județean Botoșani, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre lupta cu virusul ucigaș. Aceasta a mărturisit că „suntem la începutul unui război atipic”. La Botoșani sunt peste o sută de persoane infectate cu COVID-19, potrivit datelor oficiale.

După prima garda din linia întâi pot spune ca doar optimismul, experiența sau tinerețea nu ajuta! Aceasta suferința e cu totul altfel decât mi am imaginat, ataca resursa de viața vitala -AERUL! E cumplit și copleșitor sa vezi lupta pentru fiecare respirației a pacientului, care e atipica in comparație cu tot ce am învățat și am văzut la bolile pulmonare, cardiace , neoplazice… E altfel ! Și nu reacționează cum am vrea, are un program prestabilit necunoscut, pe care doar încercam sa l corectam !  Am stat alături de colegi asistenți și infirmieri din alte sectoare, plini de empatie, dedicați și am redescoperit miracolul ,, frumusetii” umane, la caracter ma refer bineînțeles! In situații limita, de stres dincolo de imaginație ajuta enorm spiritul de echipa și astfel poți transmite mai departe curaj omului in suferința. Acest lucru nu se învață la școala !  Suntem la începuturile acestui război atipic, pe care nimeni nu l- a prevazut și suntem nepregătiți din foarte multe puncte de vedere, așa ca doar mobilizarea pe toate nivelurile ne poate da o șansa. Fără sa cunosc strategii militare știu ca inamicul acesta e foarte eficient și ataca fizic, dar și psihic atât personalul implicat la cote maxime cât și populația generală. Avem nevoie de curaj, disciplina, lideri coerenți, speranța și sigur vom reuși”, este mesajul transmis de medicul Oana Arhip.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *