O femeie din Botoșani și-a ucis soțul, dar a scăpat de condamnare. Ce i-a convins pe judecători să o ierte!

femeie retinuta pentru crima la Lunca+ BotosaniO femeie din județul Botoșani și-a ucis anul trecut soțul, însă a scăpat de închisoare. Magistrații Tribunalului Botoșani au decis, marți, achitarea femeii, pe motiv că, în momentul în care și-a înjunghiat bărbatul, aceasta se afla în legitimă apărare.

Mariana Hemen, din localitatea Lunca, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sub acuzația de „violenţă în familie sub forma lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte”, însă, după aproape cinci luni de judecată, a fost achitată, după ce aceasta a povestit că, de fapt, ea era victima soțului ei și a încercat doar să se apere. Sentința Tribunalului Botoșani nu este definitivă.

Botoșăneanca, acum în vârstă de 44 de ani, a fost acuzată că și-a înjunghiat soțul, care a decedat la scurt timp după ce a fost atacat cu cuțitul.

Pe 5 iunie 2019, Mariana Hemen, în timp ce se afla la domiciliul său din Lunca, în urma unui conflict spontan, l-a înţepat cu un cuţit în zona inghinală pe soţul său, Vasile Hemen, secţionându-i vena femurală şi cauzându-i, astfel, o hemoragie care a dus la deces .

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală rap. la art. 16 alin. 1 lit. d Cod procedură penală şi art. 19 alin. 1, 2 Cod penal achită pe inculpata Hemen Mariana – pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte, prev. de art. 199 rap. la art. 195 Cod penal. În baza art. 241 alin, 1 lit. b Cod procedură penală constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin încheierea nr. 32 din 11 iunie 2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani. Obligă pe inculpata Hemen Mariana să plătească părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani suma de 542,20 lei. În baza art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal dispune confiscarea cuţitului folosit la săvârşirea faptei, aflat în coletul nr. 1 ataşat la dosar. Obligă pe inculpata Hemen Mariana să plătească statului suma de 2.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţa publică din 12 mai 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *