Amendă usturătoare pentru firma din Botoșani care a concediat 45 de cetățeni din Sri Lanka

itm BotosaniFirma GT Company a primit o amendă usturătoare de la inspectorii de muncă.

În urma controlului derulat săptămâna trecută, după scandalul cetățenilor din Sri Lanka, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani au constatat mai multe deficiențe. 

Firma a primit două amenzi, una de 8.000 de lei pe partea de relații de muncă și una de 5.000 de lei pentru nereguli în domeniul securității și sănătății în muncă.

Leo Kohut, inspector șef al ITM Botoșani, a declarat că amenzile nu au fost acordate pe speța concedierilor celor 45 de cetățeni din Sri Lanka.

”Amenzile nu au fost date pentru concedierea cetățenilor din Sri Lanka. Noi am găsit deficiențe pe parte de securitate și sănătate în muncă. Nu a fost revizuită și actualizată evaluarea riscurilor pentru SSM ținând seama de apariția noului risc biologic-infectare cu Sars-CoV2, planul de prevenire și protecție nu a fost revizuit și actualizat, având în vedere riscul biologic. Nu au asigurat funcționarea CSSM în vederea consultării lucrătorilor cu privire la SSM, iar pe partea de relații de muncă au fost depistate probleme cu suspendările, încetările, transmiterea registrului electronic de evidența salariaților. Deciziile de concediere pot fi contestate, însă, în instanță”, a declarat șeful ITM Botoșani. 

Pentru deficiențele constatate s-au dispus măsuri de remediere.

 

Firma din Botoșani, care a concediat 45 de cetățeni din Sri Lanka, verificată de inspectorii de muncă. Șeful ITM: Am considerat că este un pericol social ridicat

 

 

One thought on “Amendă usturătoare pentru firma din Botoșani care a concediat 45 de cetățeni din Sri Lanka

  1. Ce retarzi publica tot ce vor ei?
    Acolo la acea firma nu s-a luat nici o masura de preventie si raspandire Covid.
    Acei oameni au prefarat sa nu vina la munca si sa fie dati afara in loc sa se infesteze cu virusul respectiv.
    Amenda usturatoare de 13000 ron pentru o firma? E productia lor pe o ora.
    Numai stiri de kkt si fakenews publicati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *