Declarația unui om de afaceri din Botoșani: muncitorii din Sri Lanka, un experiment nereușit pentru fabricile de confecții. „Își suflau nasul în buzunarele pantalonilor pe care îi coseau”

Un cunoscut om de afaceri din municipiul Botoșani, care lucrează de zeci de ani în domeniul confecțiilor, susține că importul de forță de muncă din Sri Lanka a fost o eperiență nereușită pentru industria textilă din Botoșani. Acesta susține că sri-lankezii sunt răi de muncă și needucați, fiind un factor de dezechilibru în comunitățile de muncitori români în care au intrat. 

Ăia știi ce făceau acolo? Ăia scuipau pe jos. Scoteau pantalonii, își suflau nasul în buzunarul pantalonului, făceau operația pe care o aveau și dădeau mai departe pantalonul la altul, ca să facă o altă operație. Eu spun de la cei care sunt acolo, de la oameni”, ne-a declarat omul de afaceri.

Potrivit acestuia, muncitorii asiatici erau deseori protagoniștii unor scene de nemulțumire sau de revoltă, iar acest lucru îî deranja vizibil pe confecționerii botoșăneni, obișnuiți să muncească.

Comportamentul asiaticilor era cu atât mai nefericit, cu cât aceștia erau aduși în România pe salarii mai bune decât muncitorii autohtoni.

Fabrica de confecții GT Company este prima din domeniul confecțiilor care a adus muncitori din Sri Lanka.

O altă firmă din Botoșani, Tehnic Asist, a lucrat cu muncitori importați din Vietnam.

 

One thought on “Declarația unui om de afaceri din Botoșani: muncitorii din Sri Lanka, un experiment nereușit pentru fabricile de confecții. „Își suflau nasul în buzunarele pantalonilor pe care îi coseau”

  1. iar u ii urmareai pe camera? un evazionist vorbeste sunteti rusinea acestui oras . va bateti joc de salariati fie romani fie straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *