VIDEO Un artist celebru din România s-a filmat în timp ce recită poeziile a două poete din Botoșani

Fuego, unul dintre cei mai apreciați artiști din România, îndrăgostit de poezie, s-a filmat în timp ce recita poeziile a două poete din Botoșani. Este vorba despre poezia „Lacrimă sunt, lacrimă ești”, a regretatei poete Valeria Bobu și „Uitam să mă trezesc în zori”, a poetei Lucia Olaru Nenati.

Valeria Bobu s-a născut pe 26 mai 1943, în satul Miorcani, din comuna Rădăuţi-Prut. A absolvit şcoala primară şi gimnaziul în satul natal, apoi Liceul Teoretic din Darabani, stiind apoi la Institutul Pedagogic de Învăţători din Suceava. Profesoară, poetă și prozatoare, aceasta a lăsat în urmă o întreagă operă literară. A murit în octombrie, anul trecut.

Lucia Olaru Nenati s-a năsuct la 20 februarie 1949 în oraşul Rădăuţi – Bucovina, România. A absolvit ciclul primar, gimnazial şi liceal la Liceul nr. 2 din Rădăuţi, azi redenumit Liceul „Elisabeta Doamna”. Este licenţiată a Facultăţii de Filologie (Româna-Latină – Engleză) a Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi în 1972, specializare postuniversitară mass-media la Universitatea din Chico, California, S.U.A, 1995. și doctor în ştiinţe umaniste (filologie), la Universitatea “Al. I. Cuza” Iaşi, 2002.

Despre activitatea sa culturală și teatrală citiți AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *