Aparatură medicală pentru Spitalul din Botoșani din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei și Europei de Nord

Spitalul din Botoșani a primit sprijin din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei și Europei de Nord.  La începutul lunii aprilie, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei și Europei de Nord a donat suma de 20.000 de euro, sumă pe care Arhiepiscopia Iașilor a alocat-o pentru achiziționarea de aparatură medicală destinată unor unități spitalicești.
Spitalul din Botoșani a primit două concentratoare de oxigen, zece pulsoximetre, două injectomate și două monitoare funcții vitale pentru Secția Exterioară de Pediatrie – ATI, un Tunel de dezinfecție alocat Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani.

Un Nebulizator Anios Aerosept 250 a fost donat Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași; iar cinci injectomate pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Prin mijlocirea IPS Părinte Mitropolit Serafim, în colaborare cu Crucea Roșie Bavareză, din Germania au fost trimise la Iași 1.400 de combinezoane, 5.500 de mănuși Nitril, 4.000 de măști sanitare și 1.000 de măști FFP2. Acestea vor fi distribuite, de asemenea, unor unități spitalicești din zona Moldovei.

Valoarea totală a ajutoarelor acordate de Arhiepiscopia Iașilor de la începutul epidemiei, cu precădere prin efortul unităților bisericești, dar și cu sprijinul unor donatori este de 2.036.588 lei, dintre care 1.096.781 lei au fost alocați ajutoarelor medicale, iar 939.807 lei ajutoarelor alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *