Metoda găsită de o profesoară din Botoșani pentru a-i ajuta pe elevi să învețe mai ușor matematica, în această perioadă. Mai mulți dascăli s-au alăturat demersului său

Prof. Daniela Trișcă Vicol, inspector școlar de matematică, din Botoșani a găsit o metodă inedită pentru a-i ajuta pe elevi să învețe matematică, chiar dacă nu merg la cursuri din cauza restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus. Alături de soțul său, și el profesor de matematică, a pus la cale un proiect pe Youtube, în care a implicat toți dascălii de matematică din județul Botoșani.

Practic, elevii iau lecții de matematică gratuit, prin YouTube, chiar de la profesorii lor.

Profesorul vine în sprijinul elevului. Chipul profesorului este foarte important pentru ei. De fapt, profesorul, prin carismă, tact, măiestrie, face matematica mai umană. A prezenta doar o rezolvare, fără să vizualizezi chipul unui profesor nu e mare lucru. Rezolvări de probleme sunt peste tot. Elevii doresc să simtă „omul” din profesorul de matematică. Astfel, îndepărtăm mitul care spune că matematica e -vrăjitoarea cea rea-”, ne-a declarat Daniela Trișcă Vicol.

În proiect sunt implicați toți profesorii de matematică din județul Botoșani, care cred în această idee. Primii care vor realiza astfel de lecții pentru canalul de YouTube vor fi premiați de Daniela Trișcă Vicol  cu diferite cărți.

Eu le dau din partea mea ca să-i stimulez, dar, de fapt, în felul acesta îi promovez”, ne-a spus profesoara de matematică.

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *