Medicul șef UPU- SMURD Botoșani, după moartea doctoriței Andrioaie: Am vorbit în fiecare zi și ne-am încurajat reciproc

Doctoriţa Mariana Andrioaie, medic primar de medicină internă, s-a stins în noaptea de duminică spre luni. Avea 68 de ani dar lucra cu derogare, la Spitalul Judeţean din Botoşani. De la începutul epidemiei a fost în prima linie de triaj. În a doua parte a lunii martie, a avut contact direct cu o pacientă de 27 de ani, considerată cazul zero în Moldova. Tânăra s-a stins iar doctoriţa a făcut atunci testul şi ieşit negativ. A stat acasă în izolare două săptămâni.

Noi am avut şi o perioadă de izolare, pentru că acel caz a fost gestionat de amândouă şi am vorbit în fiecare zi şi ne-am încurajat reciproc. Şi-a dorit să ofere o mână de ajutor spitalului şi colegilor. Este cumplit să pierzi un coleg, un prieten bun şi un om de nădejde.”, a declarat, pentru Stirile Protv, Ramona Guraliuc, medic şef UPU-SMURD Botoşani.

După ce a ieşit din izolare, doctoriţa s-a întors la muncă, iar la două zile după ultima gardă a început să se simtă rău. A fost internată, apoi transferată la spitalul de boli infecţioase din Iaşi, unde a murit.

Botoșaniul, în doliu! Zeci de mesaje de regret după moartea medicului Mariana Andrioaie. „Ai salvat mii de vieți iar pe tine nu te-a putut salva nimeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *