Reacție dură a Bisericii Ortodoxe față de Legea care introduce educația sexuală în școli: ”Atentat asupra inocenței copiilor”

Patriarhia Română a reacționat extrem de dur într-un comunicat de presă față de intrarea în vigoare a legii care prevede obligativitatea ca în unitățile școlare să fie organizate, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, scrie g4media.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la 3 aprilie.

Patriarhia susține că ”încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață. ”

Biserica Ortodoxă aduce în sprijinul afirmațiilor sale ”studii realizate în diferite țări”, care ar fi demonstrat că ”o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social”.

În plus, Patriarhia Română anunță a susținut caracterul opţional în școli al orelor de educație pentru viață, iar programele şcolare corelate acestora să fie elaborate potrivit valorilor morale.

One thought on “Reacție dură a Bisericii Ortodoxe față de Legea care introduce educația sexuală în școli: ”Atentat asupra inocenței copiilor”

  1. In Constitutie scrie ca Romania este un stat laic, indiferent de ce vor popii. Cand e vorba despre „atentat asupra inocentei copiilor” cred ca popii sunt ultimii care au dreptul sa vorbeasca. Ce se mai aude despre fostul episcop din Husi, Corneliu Barladeanu? Dar despre popa celalalt, cantaretu’ de muzica populara? Tupeul si insistenta cu care acesti mafioti cu barba incearca sa conduca vietile oamenilor devin deranjante. Cred ca n-ar fi rau ca in societate sa inceapa o discutie despre o noua secularizare a averilor bisericii, despre autofinantarea acestora si despre o noua lege de separare a bisericii de stat. Francezii au facut asta inca din 1905 si inca mai considera acea lege ca fiind una dintre cele mai importante legi franceze ale secolului XX. Dar noi suntem inca in Evul Mediu, mai avem pana in secolul XX…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *