Patriarhul Daniel a fost dat în judecată de un bărbat din Botoșani. Botoșăneanul a cerut despăgubiri de peste 20.000 lei

Un bărbat din Botoșani l-a dat în judecată pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, și îi cere despăgubiri de peste 20.000 de lei. Vasile Huminiuc l-a dat în judecată pe Daniel Ciobotea pentru că ar fi fost umilit de instituția pe care acesta o conduce în urmă cu opt ani.

Huminiuc a făcut o reclamație împotriva unui preot din Tocileni, dar acea sesizare a fost rezolvată încă din 2010, astfel că instanța i-a respins cererea botoșăneanului.

Huminiuc semnase o reclamație alături de alte 48 de persoane împotriva preotului Marin Octavian Poduț de la Parohia Tocileni, dar aceasta a fost soluționată imediat ce a fost primită, adică în 2012. Vasile Huminiuc nu a putut să probeze decât o parte dintre acuzațiile aduse preotului Poduț, care au și fost recunoscute de acesta și pentru care a primit din partea Bisericii „avertisment și dojană arhierească”. Printre nemulțumiri se afla și faptul că slujba începe la ora 09.00.

Instanța „respinge, ca neîntemeiată, cererea având ca obiect răspundere civilă delictuală formulată de reclamantul Huminiuc Vasile în contradictoriu cu pârâţii Biserica Ortodoxă Română şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – Daniel Ciobotea”.

Botoșăneanul a făcut apel la decizia magistraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *