Cei doi soți din Botoșani, confirmați cu coronavirus, în continuare în greva foamei. Directorul DSP: Ei toți, conform prevederilor legale, sunt internați

Directorul Direcției de Sănătate  Publică (DSP) Botoșani, Teodor Ferariu, susține că internarea celor doi soți, asistenți medicali, care au intrat în greva foamei,  s-a făcut întocmai prin respectarea procedurilor în astfel de situații. Și asta pentru că, potrivit legii, toate persoanele confirmate cu noul coronavirus, fie că au sau nu simptome, trebuie să fie internate.

Ei toți, conform prevederilor legale, sunt internați”, spune directorul DSP, însă, potrivit acestuia, sunt și persoane care au refuzat internarea.

În Vrancea i-a ridicat cu jandarmii și i-au internat în spital managerul spitalului, noi n-am făcut lucrul ăsta, noi dacă au refuzat internarea, au refuzat-o, nici nu pot să mă duc să-i ameninț”, a adăugat directorul DSP Botoșani.

Doi soți, asistenți medicali de pe secția Oncologie de la Spitalul Județean Botoșani, au intrat în greva foamei începând de joi dimineață. Doina, de 54 de ani, și Florel, de 57 de ani, sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, fiind diagnosticați cu Covid-19.

Acestora li s-au recoltat probe pe 13 aprilie, iar pe 15 aprilie a venit și rezultatul pozitiv. Aceștia sunt nemulțumiți că nu sunt lăsați să stea izolați acasă, în condițiile în care în spital nu primesc oricum niciun tratament.

Doi asistenți medicali din Botoșani au intrat în greva foamei. „Mi se pare un abuz. Cine decide pentru noi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *