Doi asistenți medicali din Botoșani au intrat în greva foamei. „Mi se pare un abuz. Cine decide pentru noi?”

Doi soți, asistenți medicali de pe secția Oncologie de la Spitalul Județean Botoșani, au intrat în greva foamei începând de joi dimineață. Doina, de 54 de ani, și Florel, de 57 de ani, sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, fiind diagnosticați cu Covid-19.

Acestora li s-au recoltat probe pe 13 aprilie, iar pe 15 aprilie a venit și rezultatul pozitiv.

Când am aflat rezultatul, pentru că eram amândoi asimptomatici, ni s-a spus să luăm legătura cu un medic infecționist. Asta am și făcut. Inițial ni s-a spus să stăm acasă, dar apoi doamna doctor ne-a spus că legea cere ca noi să fim internați și să sunăm la 112 ca să ne ducă la spital. Ceea ce am și făcut pentru că noi am vrut să fim corecți. Acum stăm aici în spital și ocupăm niște paturi, pentru care se plătesc o grămadă de bani, degeaba. Eu stau doar cu soțul meu și o pisică. Adică noi, pentru că suntem asimptomatici și nu primim niciun tratament am putea sta liniștiți acasă”, ne-a declarat asistenta medicală.

Potrivi acesteia, cei doi ar fi ținuți în spital în urma unei decizii a Direcției de Sănătate Publică Botoșani, dar culmea este că sunt alte persoane care fac parte tot din personalul medical și nu prezintă simptome, dar stau acasă. 

„Unii sunt chiar cu simptome și stau acasă. O colegă s-a simțit rău, avea toate simptomele și a anunțat o dată cu noi, dar au lăsat-o acasă și au luat-o abia după ce i-au trecut simptomele. Mi se pare un abuz”, povestește femeia.

Medicul infecționist care i-a sfătuit pe cei doi soți să sune la 112 pentru a fi internați se dezice de ei și spune că nu se află în evidența sa astfel încât nu poate lua nicio decizie, iar la DSP, ori de câte ori au sunat, au ascultat muzică și nu a răspuns nimeni.

De 34 de ani sunt asistentă medicală și nu știu acum cine răspunde de noi. Medicul de gardă a venit, a stat de vorbă cu noi, a spus că ne înțelege, că avem dreptate, dar nu depinde de el. Pe cine deranjăm noi dacă stăm acasă și aceste paturi să fie folosite de cineva care chiar are nevoie. Cine decide pentru noi?”, a mai spus asistenta medicală.

Oamenii cer să fie testați pentru că este foarte posibil ca rezultatul să fie negativ și să poată pleca acasă sau să își reia serviciul, mai ales că în această perioadă este mare nevoie de personal medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *