Echipamente de protecție „cu țârâita” pentru personalul medical din Botoșani. Lia Temciuc: Colegii noștri au fost pur și simplu goi în fața pericolului

Spitalul Județean Botoșani a devenit un focar de infecție, iar cadrele medicale au fost victime sigure în fața COVID-19 din cauza măsurilor neluate în timp util, spun sindicaliștii. Liderul de sindicat, Lia Temciuc, a declarat că personalul medical nu a fost echipat corespunzător încă de când a început primul caz de coronavirus.

„Colegii noștri au fost pur și simplu goi în fața pericolului”, a spus Temciuc.

Ea a adăugat că infecția nu s-a extins în niciun caz pentru că nu ar fi știut personalul să folosească corespunzător echipamentul, cum a precizat conducerea unității spitalicești.

Nicidecum că nu au știut cum să folosească, nu au avut echipamentul la timpul potrivit. […] Este nevoie de o bună organizare, de o disciplină, de o ordine, de o comunicare și de punerea la dispoziție: 1. a echipamentelor de protecție necesare pentru personal, date la timp, în fiecare zi, nu sub semnătură, nu cu țârâita, că am colegi care au spus că au purtat un echipament și 3-4 zile”, a adăugat Temciuc.

Liderul de sindicat spune că atâta timp cât conducerea spitalului a luat măsurile care „nu au dat randamentul pe care l-am așteptat, poate că ar fi bine o schimbare”, însă crede că un punct de vedere pertinent pe această temă poate fi exprimat de medicii șefi de secții sau de asistentele șefe.

„Conducerea spitalului nu m-a chemat niciodată la niciun fel de discuții, ca să se consulte cu noi, o părere din partea noastră poate era benefică în toată această situație. ”, a adăugat Temciuc.

Ministrul Sănătății vine la Spitalul Județean Botoșani. „Au niște probleme în acest moment”

 

2 thoughts on “Echipamente de protecție „cu țârâita” pentru personalul medical din Botoșani. Lia Temciuc: Colegii noștri au fost pur și simplu goi în fața pericolului

  1. Doamna Lia…
    Alo, doamna Lia…
    Ai dat in judecata Spitalul Judetean si, pe fond, ai pierdut. Erai si pensionara si salariata si le doreai pe amandoua.Poate castigi la C.A.Suceava.
    Dar pana castigi de ce nu vii sa-ti ajuti colegele?! De fapt de ce nu veniti toate cele peste 100 de asistente care aveati doua surse de venit ?!
    Sau veniti, cu toatele, dupa ce trece pandemia.
    La placinte vreau si eu … la munca mai cu incetinitorul.

    1. Pentru „singur” am dori să se știe că majoritatea șefilor de secții au făcut cereri de rechemat a personalului proaspăt pensionat forțat de acasă și doamna manager a spus NU!Disponibilitatea a fost ,din nou,doar de o singură parte!Sigur că toți colegii proaspăt plecați ar fi dorit să se implice.Chiau s-a solicitat acest lucru,repet!Vă dați seama că nu e simplu cu 100 de asistente și asistenți mai puțin într-o perioadă că această.Din păcate, sunt oameni care nu pot trece peste propriile ambiții chiar dacă sacrifică interesul comun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *