Lider de sindicat de la Spitalul Județean Botoșani: „Când a fost adusă prima pacientă se știa că este suspectă de COVID”

Nu mai puțin de 23 de medici au contactat virusul ucigaș. De asemenea, 88 de asistenți medicali, 55 de infirmieri și restul personal auxiliar. Un medic specialist de boli interne de la Spitalul Județean a aflat că este pozitiv, vineri seară, în timp ce se afla de gardă. 

Liderul de sindicat, Lia Temciuc, susține că s-a ajuns în această situație la Botoșani deoarece cadrele medicale nu au primit echipamentele de protecție la timp, dar și pentru că mulți dintre pacienți nu au declarat simptomele adevărate.

Lia Temciuc, lider Sanitas Spitalul Judetean
Lia Temciuc, lider Sanitas Spitalul Judetean

Problemele s-au declanșat de la bun început pentru  că nu au fost luate măsurile corespunzătoare, din momentul în care a fost adusă prima pacientă care, se știa că este suspectă de COVID pentru că declarase că la  înmormântarea unde a fost erau mulți veniți din străinătate. Eu am înțeles că Dorohoiul, lidera de sindicat de acolo mi-a spus că de la camera de gardă de la Dorohoi, de la urgență de acolo a fost trimisă ca suspect COVID, însă până să ajungă la noi de ce s-a tratat ca orice pacient normal nu știu și de acolo a început totul”, a spus Temciuc.

Tânăra de 27 de ani, care a și murit după ce s-a infectat cu coronavirus, a fost plimbată prin mai multe secții ale Spitalului Județean Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *