Cum sunt transportaţi suspecţii de COVID-19 la spitalul din Botoşani: căraţi prin şanţuri cu targa şi căruciorul

Scene incredibile au fost suprinse la Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani. Pacienţii suspecţi de COVID-19 sunt căraţi pentru investigaţii radiologice cu targa sau căruciorul prin parcarea sau parcul spitalului, printre cioate, şanţuri, maşini sau copaci. Alt circuit nu există în spital pentru acest tip de pacienţi, scrie Adevarul.

Pentru suspecţii de COVID-19 care ajung la spital din Botoşani, odată cu trimiterea ”la rază” începe chinul. Au fost surprinse imagini cu un bărbat dus cu targa prin parcarea spitalului printre maşini. Apoi targa este urcată efectiv pe braţe de angajaţi pe scări pentru ca pacientul să ajungă la radiologie. Alte imagini surprind momentul transportării unei femei cu ajutorul unui scaun cu rotile, prin curtea spitalului. Drumul este infernal pentru pacient, dus printre cioate, copaci, peste şanţuri, zgâlţâit şi zdruncinat.

Odată ce intră pe uşa spitalului, femeia răsuflă uşurată. Chinul este şi pentru infirmierii obligaţi să-şi rupă spatele împingând la cărucioare sau ridicând tărgi. Alt circuit pentru suspecţii sau infectaţii de COVID-19 nu există în spital iar conform instrucţiunilor aceştia trebuie căraţi prin exterior clădirilor.

Pacienţii suspecţi de COVID-19 sunt duşi la investigaţii cu targa sau fotoliul rulant prin parcarea sau curtea spitalului. Propriu-zis este vorba despre pacienţi transportaţi din Unitatea de Primire a Urgenţelor la Secţia de Radiologie sau CT, unde aceştia trebuie să investigaţii pulmonare. Suspecţii nu sunt duşi prin holul spitalului pentru a nu-l contamina şi nici pentru a îmbolnăvi personalul medical. Oamenii sunt căraţi doar de angajaţi echipaţi complet pentru a nu se infecta.

One thought on “Cum sunt transportaţi suspecţii de COVID-19 la spitalul din Botoşani: căraţi prin şanţuri cu targa şi căruciorul

  1. Cata bataie de joc la adresa personalului si a pacientilor,cate pierderi de vieti trebuie sa se mai inregistreze ca cei care deci sa realizeze ca acesasta echipa manageriala ESTE INCOMPETENTA SI INDIFERENTA ,ca pur si simplu uraste personalul medical ,in loc sa-l considere partener, iar pacientii le sunt indiferenti ,cat trebuie sa mai strigam de disperare?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *