Presa națională: Spitalul din Botoșani, noul focar de Covid-19 din România. Aproape 200 de cadre medicale sunt infectate

spitalul judetean de urgenta mavromati , stiri, botosaniNumărul românilor ucişi de noul virus a depăşit, miercuri, pragul de 500. Sunt deja 516 famili cărora COVID-19 le-a răpit pe cineva drag, iar îmbolnăvirile continuă să crească.

În unele dintre focarele de boală deja existente, situaţia se agravează. Spitalul judeţean din Botoşani este noul punct fierbinte.

200 de cadre medicale, confirmate la Botoșani

Aici, aproape 200 de cadre medicale au confirmate pozitiv. La fel şi peste 50 dintre persoanele internate. Noul virus a ajuns şi într-o unitate militară din Arad unde 10 soldaţi au primit vestea cea rea. Urmau să plece în Afganistan.

În spitalul de urgenţă din Botoşani, peste 160 de angajaţi – medici, asistenţi dar şi angajaţi de la administrativ – sunt confirmaţi cu COVID-19. Este ultimul focar major de coronavirus apărut în unităţile medicale de la noi.

Tot acolo, mai bine de 50 de pacienţi au făcut şi ei infecţia. 

Situaţia este atât de gravă încât prefectul se gândeşte ca şi aici soluţia este schimbarea conducerii cu una militară.

În spital, boala a fost adusă de o tânără de 27 de ani – cu diabet – care, ulterior, a fost ucisă de noul virus, iar la răspândirea infecţiei a contribuit un medic din spital.

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani: “El, la rândul lui, a intrat în contact cu alte persoane. Deşi a intrat în contact cu respectiva tânără, s-a prezentat la serviciu şi a făcut consultaţii în continuare”.

În spitalul din Botoşani a existat şi un al doilea medic care a făcut rău. Infectat şi el cu noul virus a părăsit salonul unde fusese internat şi s-a plimbat prin clădire fără echipament de protecţie. Doctorii sunt cercetaţi acum de poliţie.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: “Au fost deschise dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.”

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *