Explicația managerului Spitalului Județean Botoșani pentru infectarea cadrelor medicale cu COVID: Majoritatea angajaților s-au infectat de la pacienți care nu au declarat că s-au întors din zone roșii sau galbene

Managerul Spitalului Județean de Urgență Botoșani, Livia Mihalache, susține că cei  mai mulți dintre angajații unității spitalicești s-au infectat cu COVID -19 din cauza „nerespectarea utilizării echipamentului de protecție.

Mihalache susține că a fost testat o mare parte din personalul medical.

„Am testat cea mai mare parte a personalului din sediul central pentru că aici erau problemele cele mai mari, unde au apărut cazuri, tot personalul din secțiile respective… De asta și cazurile multe pentru că noi am testat. Ca să prevenim alte infectări”, a spus, într-un interviu pentru Bzi, Livia Mihalache.

Ea a adăugat că cele mai multe cadre infectate sunt în blocul central Marchian, care are în jur de 700 de paturi.

„Sunt contaminați destul de mulți angajați. mulți dintre ei au fost contaminați din comunitate șu nu neapărat de la locul de muncă. Toți sunt sub urmărire chiar dacă sunt la domiciliu sau internați. Formele de boală sunt ușoare sau medii, majoritatea sunt asimtomatici”, a spus Livia Mihalache, care a adăugat că principala cauză a infectării în rândul personalului medical o reprezintă „nerespectarea utilizării echipamentului de protecție. Noi am făcut eforturi foarte mari să avem de la început protocoale de management, personalul a fost instruit pentru folosirea corectă a echipamentului. Acum ține și de fiecare angajat, să respecte aceste reguli. Majoritatea angajaților s-au infectat de la pacienți care nu au declarat că s-au întors din zone roșii sau galbene sau au venit în contact cu membri de familie sau cunoștințe care s-au întors din aceste zone.

Incredibil! 14 medici botoșăneni sunt infectați cu COVID. Au apărut cazuri și la personalul auxiliar din spitale

3 thoughts on “Explicația managerului Spitalului Județean Botoșani pentru infectarea cadrelor medicale cu COVID: Majoritatea angajaților s-au infectat de la pacienți care nu au declarat că s-au întors din zone roșii sau galbene

  1. Intradevar atata timp cat nu ai echipamentul e si normal sa nu respecti folosirea lui.

    Cat despre testare tind sa o cred pe doamna manager pentru ca multi asistenti au fost sunati de DSP sa li se transmita rezultatul negativ, singura problema fiind ca oamenilor nu li s-au luat teste dar e ok acestea se fac.

    Doamna cel mai probabil sta inchisa intr-un turn de clestar iar de dupa usile incuiate cu cheia lucrurile arata cu totul altfel.

    Managementul prost nu are nicio legatura cu faptul ca asistentii nu au fost instruiti cum sa utilizeze echipamentul, ca unele sectii nu au primit la timp echipamente sau ca unora li se cere sa dezinfecteze mastile de unica folosinta pentru a le refolosi.

    Lasand ironia la o parte, eu una ma intreb daca doamnei nu ii e rusine sa iasa sa spuna asemenea aberatii, sunt curioasa cum ar fi daca unul sau una din asistentele care au ajuns sa se imbolnaveasca de COVID ar fi fost fiica sau fiul ei, motivul ar ramane acelasi?

  2. Domniță!
    Treaba stă cam așa, stând strâmb și cujetând drept (părerea mea): este suficient să se infecteze un singur angajat: liftierul, infirmierul, asistentul sau medicul, că apoi… Fii sinceră cu publicul: dacă în relația cu pacientul toți or fi purtat echipament de protecție (de la un timp, nu chiar dinainte de momentul zero, așteptând să apară virusul), au mai existat momente când medicii, asistenții, infirmierii, când rămâneau între ei, poate că au lăsat masca jos, nu? Ori poate că o persoană infectată intra prin încăperi în afara programului (ex: pentru curățenie, întreținere), ori poate că au mai mulți același vestiar, sau chiar s-au ținut ședințe cu o sumă de personal strâns în aceeași încăpere? Iar asta, cu rezultate negative pentru probe nerecoltate, cum zice Adreea, chiar este râsu’-plânsu’!

  3. Domnule coredactor,

    Cu toata sinceritatea va spun ca la un moment dat cu totii o sa ajungem sa ne imbolnavim indiferent cat de mult ne protejam.

    Problema mea e legata de distorsionarea adevarului. Din ce stiu e datoria managementului sa asigure conditiile pentru exercitarea meseriei in conditii de siguranta, corect?

    Cum se poate sa declari faptul ca au fost echipamente de la bun inceput si ca angajatii spitalului sunt vinovati ca nu au stiut sa le utilizeze in conditiile in care echipamentele au fost aduse cu mult dupa confirmarea primului caz de Covid, instructajul pentru folosirea acetuia a fost facut in ultima saptamana (la aproape o luna de la confirmarea primului caz)?

    Din punctul meu de vedere manegementul spitalului incearca sa dea vina pe angajati pentru a scapa de cateva procese care ar putea fi declansate in urma imbonavirii acestora.

    Acum va rog si eu sa fiti sincer, in momentul in care ati hotarat sa publicati acest articol, v-ati gandit macar pentru un moment sa intrebati si medicii? sa confirme spusele doamnei?

    Uitati-va la cei care au distribuit acest articol si cititi comentariile venite de la angajatii spitalului si atunci daca doriti si aveti bunavointa sa reveniti cu un articol care sa prezinte situatia asa cum au trait-o medicii, asistentii, infirmierii care si in momentul acesta se afla in spital cu riscul de a se imbolnavi.

    Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *